O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Obilježena 25. godišnjica pogibije Slavka Cetinjanina

1/5
Obilježena 25. godišnjica pogibije Slavka Cetinjanina
Obilježena 25. godišnjica pogibije Slavka Cetinjanina Obilježena 25. godišnjica pogibije Slavka Cetinjanina Obilježena 25. godišnjica pogibije Slavka Cetinjanina Obilježena 25. godišnjica pogibije Slavka Cetinjanina Obilježena 25. godišnjica pogibije Slavka Cetinjanina
Objavljeno: 19-07-2016

BRLOG - Povodom obilježavanja 25. godišnjice pogibije hrvatskog policajca Slavka Cetinjanina, prve žrtve u Domovinskom ratu na području Gacke i ove godine s pijetetom se prisjećamo pogibije hrvatskog redarstvenika i tragičnih događaja koji su se 19. srpnja 1991. godine dogodili u Brlogu, selu nedaleko od Otočca. 

U organizaciji Udruge Posebne jedinice policije „Sokolovi 1991“ i Policijske postaje iz Otočca, na 25.obljetnicu pogibije prve žrtve Domovinskog rata u Gackoj Slavka Cetinjanina, kod spomenika u Brlogu danas su cvijeće položili i svijeće zapalili predstavnici Policijske postaje Otočac i predstavnici udruge iz Domovinskog rata "Posebne jedinice policije" Sokolovi 1991.

Tog kobnog dana, 19. srpnja 1991. godine prema terorističkom planu srpskog agresora u 21:15 sati iz zasjede na križanju državne ceste Otočac - Žuta Lokva i ceste prema Drenovu Klancu paravojne formacije srpskog agresora  napale su policijsku ophodnju ubivši pričuvnoga policajca 28-godišnjega Slavka Cetinjanina.

- Kad god dođe ovaj dan za mene je uvijek posebno težak jer mi se vraćaju slike ratnih godina kada smo čuli za tragično zbivanje. Spominjući se danas poginulog  hrvatskog redarstvenika nije nam želja širiti bilo kakvu mržnju ni prema kome, ali ne smijemo ni zaboravljati. Neka ova smrt bude opomena svima da je hrvatska zemlja nastala na prolivenoj krvi njenih branitelja i da nikome nije ponuđena kao tržišno blago probitka i politikanstva. U vremenu u kojemu se kradu svetinje naše povijesti, uništavaju hramovi srca i obitelji, pustoši budućnost i stvaraju prazna ognjišta, znajmo prepoznati gdje je život i što nam je činiti da ga bude – kazao je Ivan Bižanović, tajnik Udruge Posebne jedinice policije.

I. B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!