O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

3. milenijska fotografija Š. Strikomana - u Prozoru

1/1
3. milenijska fotografija Š. Strikomana - u Prozoru
3. milenijska fotografija Š. Strikomana - u Prozoru
Objavljeno: 16-06-2016

OTOČAC – Barkanova biciklijada je već dobro poznata manifestacija, 10. je po redu, memorijalna. Samo da ponovimo, bit će održana 2. srpnja (subota).

Ono što je posve nešto novo na ovoj Barkanijadi je snimanje milenijske fotografije Šime Strikomana. Time će Gacka i Otočac dobiti svoju treću milenijsku fotografiju, da se prisjetimo: prva je snimljena povodom održavanja manifestacije Eko-etno u središtu Otočca, druga je snimljena na Gornjem švičkom jezeru povodom prvih Ivanjskih dana u Švici, a treća će biti snimljena u Prozoru uz rijeku Gacku.

Kako nas je obavijestila Irena Banić, tajnica Biciklističkog kluba Barkan, organizatora 10. Memorijalne barkanijade, milenijska fotografija bit će snimljena na dan održavanja, dakle 2. srpnja, u blizini Oriškovićevog mosta, točnije na lijevoj obali rijeke Gacke u smjeru Obilja (Šatrići). Zamišljeno je s autorom fotografije da rijeka Gacka 'glumi' cestu, a da se lik bicikliste na nju nadoveže. Za to će biti iskorištena stilizirani lik, kakvoga ima u svomu logu BK Barkan.

Što treba učiniti da bi bila snimljena ova fotografija? Treba doći na Oriškovićev most već u pola četiri (15:30) , sve kako bi autor mogao rasporediti sudionike milenijske fotografije. Očekuje se da će sudionici Barkanijade doći sa svojim biciklima (koji će također biti slikani za milenijsku fotografiju), no mogu doći svi zainteresirani građani, bilo s biciklom, bilo osobno. Poželjno je da na sebi imaju modrikastu (tirkiznu) majicu ili takvu košulju jer će ta boja prevladavati na fotografiji. A nakon što fotografija bude snimljena, svatko će se moći zaputiti kako želi, netko će nastaviti vožnju (duljom) stazom dalje, netko će iskoristiti kraću stazu i vratiti se u Otočac, već kako tko želi.

Zbog izuzetno povoljnih uvjeta snimanja treće milenijske fotografije bila bi prava šteta da ne bude dovoljno ljudi za snimanje, odnosno da se ne iskoristi ova prigoda izuzetne promidžbene snage. Poznajući Gačane, za ponadati se da ni ovaj put ne će omanuti.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!