O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Održana sjednica Općinskog vijeća Općine Brinje

1/2
Održana sjednica Općinskog vijeća Općine Brinje
Održana sjednica Općinskog vijeća Općine Brinje Održana sjednica Općinskog vijeća Općine Brinje
Objavljeno: 06-06-2016

Pod predsjedanjem Davora Vičića u četvrtak 02. lipnja s početkom u 12,00 sati održana je 18. po redu sjednica Općinskog vijeća Općine Brinje.

Kao prve točke dnevnog reda na sjednici su usvojena godišnja izvješća za 2015. godinu: Izvješće o stanju sigurnosti na području Općine Brinje od PP Otočac, Izvješće o radu Centra za socijalnu skrb Senj – Podružnica Otočac na području Općine Brinje, Izvješće o radu Hrvatskog crvenog križa – Gradskog društva Otočac na području Općine Brinje, Izvješće o godišnjem obračunu Dječjeg vrtića Tratinčica te izvješća o izvršenju programa za 2015. godinu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Brinje, ŠD Sokolac i ostalih proračunskih korisnika.       

Nakon usvojenih izvješća, općinski vijećnici su donijeli prve Izmjene i dopune Proračuna za 2016. godinu.

 U nastavku sjednice, na red su došle odluke o smanjenju plaća općinskom načelniku, službenicima i namještenicima Općine Brinje i smanjenju naknada članovima Vijeća odnosno izglasane su Odluka o izmjeni i dopuni Odluke o osnovici i koeficijentu za obračun plaće Općinskog načelnika i zamjenika Općinskog načelnika Općine Brinje, Odluka o koeficijentima za izračun plaće službenicima i namještenicima Jedinstvenog upravnog odjela Općine Brinje te Odluka o izmjeni Odluke o naknadi troškova članovima Vijeća. Zbog smanjenih izvornih prihoda Općine Brinje, pristupilo se donošenju navedenih odluka kojima su plaće odnosno naknade članovima Vijeća smanjene za 15 %.

Za kraj sjednice, općinski vijećnici su donijeli Odluku o dodjeli javnih priznanja Općine Brinje. Ove godine na svečanoj sjednici Općinskog vijeća,  povodom obilježavanja Dana Općine Brinje - 15. kolovoza 2016. godine, zaslužnim pojedincima će se dodijeliti  javna priznanja Općine Brinje u obliku Povelje. Ovogodišnji laureati kojima će se  dodijeliti javna priznanja bit će Hrvoje Giaconi - pročelnik Konzervatorskog odjela u Gospiću i Ernest Petry – direktor Elektrolike Gospić dok će Ante Lokmer biti proglašen počasnim građaninom Općine Brinje.

Ana Manjerović

Podijeli novost na društvenim mrežama!