O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Proslavljen Sv.Josip radnik u Samostanu časnih sestara

1/6
Proslavljen Sv.Josip radnik u Samostanu časnih sestara
Proslavljen Sv.Josip radnik u Samostanu časnih sestaraProslavljen Sv.Josip radnik u Samostanu časnih sestaraProslavljen Sv.Josip radnik u Samostanu časnih sestaraProslavljen Sv.Josip radnik u Samostanu časnih sestaraProslavljen Sv.Josip radnik u Samostanu časnih sestaraProslavljen Sv.Josip radnik u Samostanu časnih sestara
Objavljeno: 01-05-2016

Blagdan Sv.Josipa radnika, svečano je proslavljen u samostanskoj kapelici Družbe sestara Presvetog Srca Isusova u Otočcu. Svečanu svetu misu predslavio je domaći sin vlč.Josip Šimatović župni vikar u Gospiću, u zajedništvu s don Anđelkom Kaćunkom župnikom u Kompolju, vlč.Milom Rajkovićem župnikom u Švici, don Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne, te mons.mr.Tomislavom Šporčićem otočkim župnikom i dekanom.

Kao i svake godine kapelica je pretjesna da primi sve koji su došli, pa je okupljeni puk stajao u hodniku i sobama samostana. U svojoj lijepoj i nadahnutoj propovjedi vlč.Šimatović govorio je o sv.Josipu radniku.Sam se radujem što imam priliku slaviti svetu misu u ovom samostanu. Čudom se svi čude odakle Josipu sve to, mi smo dragom Bogu produžene ruke, noge, jezik, na taj način je bio i sv.Josip koga danas slavimo. Upravo zbog svoje poniznosti, poslušnosti i blagosti i zato ga slavimo i spominjemo njegovo ime. Znamo da Josip i u pečetku nije baš bio tako hrabar, a opet nije Mariju htio izvrgnut ruglu. Sveti Josip muž pravedan, i bogobojazan te ponizan to je imao pred dragim Bogom i to ga obilježava. Sveti Josip je i ovoj kapeli na kipu prikazan kao drvodjelja. Poruka ovog blagdana je da budemo pošteni i bogobojazni te ponizni pred dragim Bogom, i onda ćemo biti proslavljeni.

Na kraju propovjedi zahvalio se časnim sastrama što svoje molitve usmjeravaju za sve nas, tako je sigurno iz ove kapele poteklo i duhovno zvanje da sam ja postao svećenik kazao je vlč.Josip.

Euharistijsko slavlje uveličao je dječji pjevački zbor “Anđeli” predvođen orguljašicom Gabrijelom Degoricija.

Na kraju svete mise časne su organizirale počašćenje za sve prisutne vjernike, bilo je tu kolača raznih vrsta i raznih napitaka.

 

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!