O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Jučer i danas prije Cvjetnice u župi Otočac bila su Pokornička bogoslužja i ispovijedanje

1/2
Jučer i danas prije Cvjetnice u župi Otočac bila su Pokornička bogoslužja i ispovijedanje
Jučer i danas prije Cvjetnice u župi Otočac bila su Pokornička bogoslužja i ispovijedanje Jučer i danas prije Cvjetnice u župi Otočac bila su Pokornička bogoslužja i ispovijedanje
Objavljeno: 19-03-2016

Jučer i danas u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu bila su Pokornička bogoslužja i ispovijedanje.

U petak na ispovijed su došli odrasli, kako stariji tako i mlađi, osobito roditelji i ostali puk. Otočka crkva bila je ispunjena vjernicima koji su pobožno sudjelovali u Pokorničkom bogoslužju koje je predvodio župnik mons. Tomislav Šporčić. Nakon toga slijedilo je ispovijedanje. Ispovijedali su svi svećenici Otočkog dekanata, a njih je bilo devet. Zavšilo se s euharistijskim slavljem koje je predvodio pastoralni suradnik za slijepe i slabovidne, umirovljeni svećenik don  Jure Ladišić.

U subotu u 9 sati okupili su se vjeroučenici od 4.- 8. razreda Osnovne škole, a pridružilo se više roditelja koji nisu dospjeli doći dan prije. I vjeroučenici su se ovaj puta vrlo dobro odazvali. Bilo je zaista lijepo vidjeti djecu kako sabrano i strpljivo čekaju na red za ispovijed.

Nakon ispovijedanja dobar dio otišao je svojim kućama, a drugi koji imaju posebne dužnosti i uloge ostali su se pripremati za proslavu sutrašnje Cvjetnice. I to pjevačice radi vježbanja pjevanja, ministranti da ponove i vide što je posebno za Cvjetnicu - posebno za procesiju koja će se na Cvjetnicu prirediti, a treći su opet ostali radi vježbanja čitanje muke Gospodina našega Isusa Krista po Luki koja će se na sutrašnjim misama čitati. Najmlađi čitači čitat će na misi u 9 sati.

Oni koji se jučer i danas nisu dospijeli ispovijediti mogu to učiniti idućeg ponedjeljka, utorka i srijede prije večernjih misa. Usrdno ih pozivamo da to učine. To će biti najbolja priprema za proslavu Uskrsa.

Tš / I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!