O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Imamo li novog biskupa?

1/1
Imamo li novog biskupa?
Imamo li novog biskupa?
Objavljeno: 12-03-2016

Na više portala je najavljeno da će za Cvjetnicu u Gospićko-senjsku biskupiju doći nuncij Alessandro D'Errico. Održat će misu u Ogulinu, a zatim će obići Slunj te završiti u Cvitoviću, rodnom mjestu biskupa Mile Bogovića.

Premda je D'Errico već više puta bio u ovoj biskupiji, svaki put se nagađalo da će priopćiti koga je to Papa odabrao za novoga gospićko-senjskog biskupa. Sve ta nagađanja su bila (i ostala) na razini nagađanja, ništa se nije dogodilo, baš onako kako su oni upućeniji u crkvene prilike i držali. Ali, ovaj put bi se moglo to dogoditi, barem sudeći po ovom događaju i nekima 'dobro obaviještenim krugovima' u Crkvi, da bude na samu Cvjetnicu priopćeno ime novog biskupa.

Neki portali, poput Ljportal.com iz Ljubuškoga, je već pred više dana objavio poveći tekst da je poznato ime novog biskupa, da je to dr. fra. Draženko Tomić, bivši tajnik dr. Mile Bogovića, sada gvardijan Franjevačkog samostana Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije u Dubravi - Zagreb.

A Ljportal.com nalazi i obrazloženje za takvu odluku Pape navodeći: Prema nekim mišljenjima, Vatikan uvođenjem redovnika u episkopat, želi unijeti novi duh među hrvatske biskupe, što se pokazalo upravo lanjskim imenovanjem krčkog biskupa. Redovnici su, naime po svom habitusu drukčiji od dijecezanskog klera, formacija u redovničkim zajednicama i karizma koju donose sa sobom, a osobito pristupačnost i jednostavnost, posve odgovaraju viziji nove Crkve pape Franje.

Ali, vjernomu narodu treba biti strpljiv, treba u nadi očekivati radost Cvjetnice i eventualno priopćenje imena novog biskupa.

I. B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!