O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Najpopularnija gospićka prezimena

1/1
Najpopularnija gospićka prezimena
Najpopularnija gospićka prezimena
Objavljeno: 04-01-2016

Današnji stanovnici Gospića najčešće se prezivaju Rukavina, potom Brkljačić, Stilinović, Starčević i Pezelj. Tako je slično bilo i prije 60 godina, osim što su se na 4. i 5. mjestu nalazila prezimena Milković i Orešković, a danas su Milkovići na 11. mjestu, dok Oreškovići više nisu u top 20. Pezelji su pak prije 60 godina bili 17. prezime na listi brojnosti u Gospiću. Tako navodi stranica imehrvatsko.net. na kojoj možete potražiti osnovne podatke o vašem i svakom drugom hrvatskom prezimenu, ali i imenu. Naime, stranica sadrži detaljne podatke o više od 100 tisuća hrvatskih imena i prezimena, a konstantno se nadopunjava novim spoznajama o onomastici i genealogiji.

Na popisu popularnih gospićkih prezimena dalje slijede Tomljenović, Došen, Devčić, Župan, Pavelić, Štimac, Pavičić, Asić, Marković, Uzelac, Vukelić, Mataija, Ćačić i Butković. Novi na listi su Butković, Ćaćić, Mataija i Asić, dok su s liste 20 najpopularnijih, osim Oreškovića, nestala i prezimena Milinković, Jurković, Jelinić, Vukelić i Hećimović.

Najpopularnija ženska imena u Gospiću su Marija, Ana, Kata, Ivana, Anka, a isto je bilo i prije 60 godina. Muškarcima se najviše daju imena Ivan, Milan, Nikola, Josip i Ivica, dok je ime Željko s nekadašnjega 3. mjesta danas palo na 9. mjesto popularnosti.

 

M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!