O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Medni ocat – što je to?

1/4
Medni ocat – što je to?
Medni ocat – što je to?Medni ocat – što je to?Medni ocat – što je to?Medni ocat – što je to?
Objavljeno: 13-12-2015

U šarenilu štandova na Božićnom sajmu u Otočcu izdvajaju se i neki doista rijetki i raritetni proizvodi.

Obiteljski poljoprivredni obrt Prominka iz Marasovina (na samom rubu kanjona Krke), vlasnika Miljenka i Marije Čavlina, na sajmu tako predstavlja svoje proizvode bazirane na medu i proizvedene na prirodan i tradicionalan način, medni liker, propolis i medni ocat.

Medni ocat, što je to? Definitivno Prominkin revolucionarni lider-proizvod.

Uspjeli su ga proizvesti i prvi u Europi registrirati upravo bračni par Miljenko i Marija Čavlina i OPG Prominka. Riječ je o octu od meda, ekološkom pripravku punom vitamina, minerala, enzima, aminokiselina, karotena i drugih svojstva, za koji se tvrdi da ima i afrodizijačka svojstva. Nakon više od tri godine sustavnog rada, uz stručnu pomoć kninskog Veleučilišta i stručnjaka s Agronomskog fakulteta u Zagrebu, a svojstva ovog pripravka ispitivalo je čak 6 doktora znanosti i 11 inženjera, te nakon potvrde Zavoda za javno zdravstvo, na hrvatskom tržištu od 2011., ponajprije na sajmovima, može se kupiti medni ocat.

Stručnjaci kažu da medni ocat zbog posebnog okusa zaslužuje dodatnu pozornost u gastronomiji oplemenjujući jelovnik i djelujući povoljno na naš organizam jačajući mu imunitet. Ocat je blago kiseo i ima aromu meda, a pravi gurmani će osjetiti lagan okus voća, te miris i okus livadnog cvijeća. Sa specifičnom aromom mješavine divlje prirode dobrodošao je u mnogim jelima. Priznat je u svijetu i neizostavan kod mediteranske prehrane.

Tajna je bila u odabiru meda s kojim se postiže najbolji ljekoviti učinak octa u liječenju povišenih masnoća u krvi, šećerne bolesti, osteoporoze…

Vlasnik nam kaže da medni ocat izvoze u Italiju, Veliku Britaniju i Slovačku, a sada i u Njemačku.

 

M.K.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!