O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Javno otvaranje voznih redova za županijske linije

1/3
Javno otvaranje voznih redova za županijske linije
Javno otvaranje voznih redova za županijske linijeJavno otvaranje voznih redova za županijske linijeJavno otvaranje voznih redova za županijske linije
Objavljeno: 09-12-2015

OTOČAC – Danas su u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac obavljeno javno otvaranje predloženih voznih redova u linijskom prijevozu putnika za županijske linije, naravno za Ličko-senjsku županiju. To je redovna godišnja procedura u kojoj linijski prijevoznici putnika predlažu nove ili izmijenjene vozne redove. Smisao usklađivanja voznih redova je da u linijskom prijevozu putnika vlada red, odnosno da prijevoznici jedan drugomu ne upadaju u t. zv. zaštićena vremena.

Ove godine prijedloge je podnijelo pet prijevoznika, od onih koji su predložili svega jedan vozni red, pa do onih koji su predložili čak 62 vozna reda. Ukupno je predloženo 150 voznih redova, što je veliko povećanje u odnosu na prethodne godine. Kako smo doznali, razlog tomu je pojeftinjenje pristojbe koju prijevoznici moraju uplatiti za usklađenje, ali i promijenjeni propisi koji uređuju ovu problematiku.

U daljnjoj proceduri komora će obaviti sav potreban tehnički dio posla, dok će nimalo laku odluku o usklađenju donijeti za to posebno formirano Povjerenstvo, kojega čini jedan predstavnik komore i dva iz županijskih službi.

M. Kranjčević

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!