O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Gačanski turnir starih športova - sutra u 16 uri

1/1
Gačanski turnir starih športova - sutra u 16 uri
Gačanski turnir starih športova - sutra u 16 uri
Objavljeno: 09-10-2015

OTOČAC – Gačanski turnir starih športova“ – bit će to događaj nad događajima. Trenira se, vuče se, pucaju brodske cime (konopi), pale se mišići, uzima se hrana za teške športove, svašta se tu događa. A kako i ne će, ta u pitanju je nekoliko disciplina, od povlačenja konopa za ženske i muške, potom potezanje okljička (klička) i još na kraju dolazi umićanje (bacanje kamena s ramena).

I sve će to biti sutra, u subotu, na Trgu dr. Franje Tuđmana u Otočcu, pod krovom, u paviljonu gradske tržnice. Počinje u 16 uri, a kada će se dovršiti, to sam Bog zna.

Gačanske konopašice, odnedavna državne prvakinje u potezanju konopa, pozivaju i izazivaju pored ekipa koje su se već uredno prijavile za ovo natjecanje, sve one neformalne ekipe žena koje se žele okušati u snazi (i kilama). Jer  nikada se ne zna gdje se skriva talent za teške športove, ta uostalom tako su krenule i Gačanske konopašice i u kratko vrijeme dospjele na sav vrh u Hrvatskoj. Pa da se i ne postigne neki rezultat, vrijedi sudjelovati u ovom natjecanju, vidjeti, biti viđen, prikupiti iskustva za dalje.

Organizatori Gačanskog turnira starih športova, a to su Grad Otočac, Turistička zajednica Grada Otočca, Gačanske konopašice i Gačanski konopaši, pozivaju sveukupno pučanstvo da dođe na borilište, da bodri svoje ekipe i da uživa u ljepoti snage. Ovo propustiti bio bi - osmi smrtni grijeh.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!