O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

LAG LIKA - „Domaće namirnice u ugostiteljskim objektima–stvaranje platforme za suradnju“

1/3
LAG LIKA - „Domaće namirnice u ugostiteljskim objektima–stvaranje platforme za suradnju“
LAG LIKA - „Domaće namirnice u ugostiteljskim objektima–stvaranje platforme za suradnju“LAG LIKA - „Domaće namirnice u ugostiteljskim objektima–stvaranje platforme za suradnju“LAG LIKA - „Domaće namirnice u ugostiteljskim objektima–stvaranje platforme za suradnju“
Objavljeno: 03-10-2015

U sklopu tradicionalne manifestacije Jesen u Lici, LOKALNA AKCIJSKA GRUPA LIKA (LAG LIKA) održala je 2.10.2015. sastanak s ugostiteljima „Domaće namirnice u ugostiteljskim objektima – stvaranje platforme za suradnju“, prezentacija LEADER programa i SWOT analiza razvojnih mogućnosti područja za potrebe izrade Lokalne razvojne strategije LAG-a LIKA 2014-2020. Današnji sastanak dio je projekta kojeg LAG LIKA provodi u suradnji s Ličko-senjskom županijom - „Promocija gastro-turističke ponude Ličko-senjske županije“.

Voditelj LAG-a LIKA, gospodin Tomislav Kovačević, nazočnima je predstavio projekt INTEGRA LIKA 2020 koji sadrži sveobuhvatne integralne mjere za povećanje gospodarske aktivnosti ovog područja, revitaliziranje poljoprivredne i stočarske proizvodnje i prerade te njegovo pozicioniranje kao poželjne i ekološki prihvatljive turističke regije s bogatom kulturnom i povijesnom baštinom i specifičnom autohtonom gastronomskom ponudom.

Jedan vrlo bitan dio ovog projekta je uspostavljanje kratkih lanaca opskrbe - pri čemu bi se uspostavila suradnja ugostitelja s lokalnim OPG-ima na području LAG-a LIKA, ali i na području susjednih LAG-ova . Time bi se postiglo da se npr. lički škripavac može kušati u ugostiteljskim objektima u priobalnom dijelu ili da se kvalitetno maslinovo ulje može pronaći u ugostiteljskim objektima u Lici. Ovo je prilika za jačanje gastro-turističke ponude područja kroz ponudu delicija napravljenih od kvalitetnih domaćih namirnica jer je upravo ugostiteljska ponuda jedan od prvih kontakata posjetitelja s krajem i lokalnim običajima.

Sastanku su, između ostalih, prisustvovali gospodin Marko Sokolić, predsjednik Obrtničke komore Ličko-senjske županije, gospodin Dragan Hećimović, predsjednik Ceha ugostitelja Grada Gospića, predstavnici Grada Gospića, Ličko-senjske županije te LIRA-e. Potporu projektu svojom nazočnošću i spremnošću za međusobnu suradnju, dali su i predstavnici susjednih LAG-ova: LAG Gorski kotar, LAG Vinodol te LAG Mareta.

Svi prisutni su se složili kako je ovo odlična platforma za zajedničku suradnju u cilju pozicioniranju naših područja na turističku kartu kvalitetne i prepoznatljive gastronomske ponude.

Upravo je ovaj sastanak bio prilika i za prezentaciju uspješnog projekta „Moja karijera u ugostiteljstvu i turizmu“, financiranog iz Europskog socijalnog fonda kroz koji Srednja škola Plitvička jezera u suradnji s Gospodarskom školom Varaždin educira buduće ugostiteljske kadrove o tradicijskim regionalnim gastronomijama uvodeći lokalno proizvedene namirnice i tradicijske recepte u ugostiteljske objekte.

 

LAG LIKA

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom