O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

OTOIN dobio novo rukovodstvo

1/1
OTOIN dobio novo rukovodstvo
OTOIN dobio novo rukovodstvo
Objavljeno: 23-09-2015

OTOČAC – Danas je u vijećnici Grada Otočca održana skupština  Otoina – poduzetničkoga inkubatora Otočac. Svrha sazivanja ove skupštine je usklađivanje sa Zakonom o udrugama. Pritom je donesen novi statut Otoina, ali i druge potrebne odluke.

Tako je za predsjednika skupštine izabran Milan Kranjčević, direktor HGK Županijske komore Otočac, za predsjednika Otoina Marina Legčević, direktorica Komunalca d.o.o. Otočac, za zamjenika predsjednika Antonija Bićanić, zaposlenica Grada Otočca, dok je za likvidatora imenovana Anita Mesić, šefica računovodstva Komunalca d.o.o. Otočac.

Pored toga skupština je odabrala i Izvršni odbor. U izvršni odbor po funkciji ulazi predsjednik i potpredsjednik Otoina, a preostala tri člana su: Ivan Orešković, direktor Autoprijevoza d.d. Otočac, Stjepan Kostelac ispred Veterinarske stanice d.o.o. Otočac i Ivan Francetić, djelatnik Grada Otočca.

Uskoro će na sljedećoj skupštini Otoina biti popunjeno članstvo udruge novim članovima jer su neka poduzeća koja su osnovala ovaj poduzetnički inkubator u međuvremenu prestala postojati.

Inače prvi koraci, zapravo pripreme za osnivanje ovoga poduzetničkoga inkubatora započele su sada već daleke 1997. godine. Bilo je to vrijeme utemeljenja prvih inkubatora u Hrvatskoj, ovaj otočki je bio peti po redu osnivanja. Potrebnu dokumentaciju od potpredsjednika Vlade i tadašnjega ministra znanosti i tehnologije prof. dr. Ivice Kostovića dobili su u Milan Kranjčević, tajnik i Joso Brajković, viši stručni suradnik. Otoin je kroz proteklo razdoblje funkcionirao promjenjivim intenzitetom, no nije polučio one rezultate koji su se očekivali. Svu odgovornost, naravno, ne treba prebacivati na sam Otoin, bilo je velikih nerazumijevanja u otočkoj politici u svezi poduzetničkoga inkubatora. Za ponadati se da će Otoin ipak krenuti novim stazama poduzetništva koje nameće suvremeni svijet.

 

M.K.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!