O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Poduzetnici na meti prevaranata

1/1
Poduzetnici na meti prevaranata
Poduzetnici na meti prevaranata
Objavljeno: 24-07-2015

OTOČAC - Iz Hrvatske gospodarske komore izvijestili su da su u posljednjih nekoliko dana primili brojne pritužbe poduzetnika s područja Osijeka koji se žale da su prevareni. O čemu se radi?

U komoru je pristiglo više dojava o tome da pojedine poduzetnike obilazi muškarac koji se predstavlja kao zaposlenik HGK i nudi memorijski štapić (USB stick) s paketom osobnih podataka pravnih subjekata Republike Hrvatske. Komora upozorava da se ne radi ni o kakvom djelatniku HGK, već o prevarantima koji žele „uvaliti“ na brzinu neku „uslugu“ koja će za posljedicu imati znatnu financijsku obvezu.

HGK opetovano upozorava poduzetnike na brojne ponude za uvrštavanjem njihovih podataka u različite međunarodne i domaće baze podataka ili adresare, te ih u tim slučajevima poziva na oprez. Upozoravaju na telefonsko traženje podataka, savjetuju poduzetnike da prilikom telefonskoga kontakta ne daju nikakvu izjavu koja bi se mogla protumačiti kao potvrda ili pristanak, nego da se ograde od odgovora tako da ne pristaju ni na što dok ne dobiju pisanu ponudu koju će nakon toga proučiti te odlučiti hoće li je prihvatiti ili odbiti. U gotovo svima ovakvim slučajevima pokazalo se da su poduzetnici svojim potpisom, ili usmenim pristankom, preuzeli i financijske obveze, od kojih se neke protežu i na nekoliko narednih godina.

Opreza nikada dosta.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!