O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Akcija INSULA se nastavlja

1/1
Akcija INSULA se nastavlja
Akcija INSULA se nastavlja
Objavljeno: 16-07-2015

PAG - Ravnateljstvo policije je u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave zadarske i Policijske uprave ličko-senjske nastavilo s provođenjem operativne akcije „INSULA“ na otoku Pagu. Tako su od 6. do 13. srpnja policijski službenici evidentirali i procesuirali 34 osobe, odnosno 8 državljana Češke Republike od 19 do 45 godina starosti, 5 državljana Njemačke od 18 do 34 godina starosti, 5 državljana Velike Britanije od 21 do 34 godine starosti, 4 državljana Slovačke od 21 do 23 godine starosti, 3 državljana Austrije od 24 do 34 godine starosti, 3 državljana Slovenije od 29 do 32 godine starosti, dva državljana Hrvatske starosti 23 i 24 godine te po jednog 18-godišnjeg državljanina Italije, 26-godišnjeg državljanina Mađarske, 20-godišnjeg državljanina Švicarske i 33-godišnjeg državljanina Ukrajine.

Navedene su osobe procesuirane zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga. Provedenim istraživanjima policijski su službenici pronašli oko 11 komada jointa, 97 grama marihuane, 4 grama hašiša, 19 tableta ectasy-a, 2 grama MDMA-e, 10 grama amfetamina, 1 gram ketamina, 0,5 grama heroina i 0,5 grama kokaina, 2 plinska pištolja, jednu drobilicu s tragovima marihuane i veće količine novca.

U navedenim su slučajevima policijski službenici podnijeli 25 obaveznih prekršajnih naloga i 8 optužnih prijedloga zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, a za što je naplaćena novčana kazna u ukupnom iznosu oko 90 tisuća kuna, dok jedno kriminalističko istraživanje nastavljaju. Također su jednom 21-godišnjem državljaninu Slovačke izdali obavezni prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju te mu naplatili novčanu kaznu u iznosu od oko 2 tisuća kuna.

U navedenom razdoblju policijski su službenici proveli i 4 kriminalistička istraživanja. Jedno kriminalističko istraživanje je provedeno zbog sumnje na kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama nad 28 godina starim hrvatskim državljaninom, u sklopu kojeg su policijski službenici su pronašli oko 1 gram MDMA, 65 grama hašiša i 4 tablete ectasyja. Protiv navedene osobe podnijeta je kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru. Nadalje, 20-godišnji državljanin Švicarske je, prilikom postupanja policijskih službenika, napao policijsku službenicu i potom pokušao pobjeći. Policijski službenici su ga spriječili u bijegu te je nad njime, zbog sumnje na kazneno djelo prisile prema službenoj osobi, provedeno kriminalističko istraživanje, nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku u Zadru. Policijski su službenici proveli i jedno kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na kazneno djelo bludnih radnji i u vezi s kaznenim djelom prijetnje, zbog čega su podnijeli kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru, a spomenutu su osobu predali pritvorskom nadzorniku u Zadru. Za vrijeme provođenja operativne akcije „INSULA“, policijski su službenici proveli i kriminalističko istraživanje nad dva državljana Slovačke (23 i 25 godina) zbog sumnje na nanošenje teških tjelesnih ozljeda dvama državljanima Australije (22 godine). Protiv slovačkih državljana su podneseni optužni prijedlozi nadležnom prekršajnom sudu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, dok je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru podneseno posebno izvješće zbog nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Policijski su službenici tijekom ovog razdoblja provođenja operativne akcije „INSULA“ u četiri navrata uporabili sredstva prisile.

U istom vremenskom razdoblju, a u sklopu operativne akcije „JAMB“, policijski su službenici obišli 16 ugostiteljskih objekata u kojima su pronašli 6 aparata za igre za zabavu koji nisu imali markice porezne uprave. Zbog uočenih nepravilnosti, podnijeli su izvješće nadležnoj poreznoj upravi.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!