O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Josip Grčević: “Budite svoji i nemojte se bojati nikakvih spodoba“

1/1
Josip Grčević: “Budite svoji i nemojte se bojati nikakvih spodoba“
Josip Grčević: “Budite svoji i nemojte se bojati nikakvih spodoba“
Objavljeno: 16-06-2015

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Otočca atmosferu je u okviru aktualnog sata podgrijao zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Josip Grčević koji se osvrnuo na nedavna događanja povodom Dana osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ kada je zamjeniku gradonačelnika Nenadu Jankoviću bilo onemogućeno obraćanje nazočnima.

O tim zbivanjima na proslavi dana škole govorio je isam zamjenik Nenad Janković, rekavši da je ostao zatečen, izrazivši sumnju u samostalnost djelovanja ravnateljice osnovne škole Renate Hodak te  ustvrdivši kako  u gradu nije bilo zabrane govora ni  za vrijeme komunizma, a djeca su tom prigodom  slušala politički govor Branislava Šutića. Nedopustivim je  zamjenik gradonačelnika Nenad Janković ocijenio takve događaje u gradu Otočcu.  Potpredsjednik GV Otočca Josip Grčević komentirajući situaciju zapitao je imaju li gradski vijećnici stav o svemu što se događa posljednjih mjeseci u gradu?

„Zanima me mišljenje i stav naših vijećnika i kakav je stav naše današnje vlasti u Gradu Otočcu prema tim događajima, a dobro znamo o kojima je riječ, i koji su se događali proteklih mjeseci. Ne daj Bože da bi upirao prstom u bilo koju stranku jer tvrdim da tu nije stvar niti jedne stranke, nego zločestih pojedinaca. Riječ je o dva, tri zločesta pojedinca, koji se predstavljaju u ime nekoga. Takvo zaista zločesto ponašanje će ocijeniti građani  i vidjet će se da li je to nečiji hir. Mi vijećnici koji smo ovdje i koji predstavljamo glas puka Gacke doline i okolice moramo biti izravni, jasni i sažeti u borbi za svoj Grad, svoja naselja i da jednostavno moramo eliminirati nekakva sluganstva. Kad je riječ o osnovnoj i srednjoj školi u Otočcu te Domu zdravlja, to su institucije koje djeluju u ovom Gradu, te institucije su na usluzi ovim građanima i ovoj djeci, i naravno da moramo imati nekakav stav prema tome, jer se tu školuju naša djeca, tu se liječe naši roditelji, djeca i mi sami. Vi gospodo iz HDZ-a niste se nikada ustali i jasno kazali novinarima, gospodo ovo je moj Grad i ne želimo provoditi naloge nekog drugog. Dragi moji prijatelji iz HDZ-a othrvajte se ovome, jer to ne vodi niti jedinstvu, niti zajedništvu, niti dobrobiti ove sredine, niti cjelokupnom društvu. Taj čovjek o kojem govorim, sve nas je prevario, prevario je ovaj Grad.Budite svoji i nemojte se bojati nikakvih spodoba“ – kazao je Josip Grčević. 

Na izjave potpredsjednika GV Josipa Grčevića reagirao je vijećnik Ivan Miletić ocijenivši da je taj istup i govor povreda poslovnika, i da su to neargumentirane optužbe prema HDZ-u, te istaknuo kako HDZ ima svoje legitimno izabrano rukovodstvo. Upitao je  li to predizborna kampanja, te ocijenio političkim folklorom.

Dražen Prša

Podijeli novost na društvenim mrežama!