O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Uspješan nastup KUD-a Dangubice iz Kutereva u Ogulinu

1/4
Uspješan nastup KUD-a Dangubice iz Kutereva u Ogulinu
Uspješan nastup KUD-a Dangubice iz Kutereva u OgulinuUspješan nastup KUD-a Dangubice iz Kutereva u OgulinuUspješan nastup KUD-a Dangubice iz Kutereva u OgulinuUspješan nastup KUD-a Dangubice iz Kutereva u Ogulinu
Objavljeno: 16-06-2015

OGULIN – Ima tome već nešto vremena da je održana 19. Smotra izvornog folklora Karlovačke županije "IGRA KOLO" 2015. u Ogulinu. Smotra se odvijala u dva dana, 6. i 7. lipnja, no ostala je u našima lokalnima medijima nekako prešućena. Ili u najmanju ruku ostala je van domašaja pozornosti, a ne bi trebala. Velika je to smotra bila, bilo je zadovoljstvo vidjeti kako se bogatstvom živopisnih nošnji, pjesmom i plesom, te prekrasnim prikazima običaja svoga kraja prikazalo svako društvo, prikazujući sve bogatstvo tradicijske kulture svoga kraja. Na toj smotri je sudjelovao i KUD Dangubice iz Kutereva, tim više je ovo događanje trebalo biti popraćeno.

U Ogulinu je bilo mnogo društava, nastupi su bili jako kvalitetni – ocjenjuje struka,  odlikovali su se novima scenskim rješenjima poštujući načela izvorna folklora. Premda KUD Dangubice Kuterevo nije bio u onom natjecateljskom djelu jer ne pripada folkloru Karlovačke županije, evo što je zabilježio u svomu izvješću dr. Joško Ćaleta: „Uz vrsne nastupe 14 domaćih skupina, posebno je za istaknuti nastupe nekih gostujućih skupina. Folklorne skupine iz Slanog, Slavonskog Kobaša i Orehovice pokazale su vrlo kvalitetne nastupe kojima su predstavile zavičajne tradicije na veliku radost ogulinske publike koja ih je znala nagraditi pljeskom. Isto tako nastupile su i folklorne skupine iz Selišta Kostajničkog, Piškorevaca, Kutine i Kutereva kao predstavnici smotra koje surađuju sa smotrom u Ogulinom. I ovaj podatak svjedoči da u svim krajevima kvalitetni nivo izvedbenih skupina nije jednak onom u Karlovačkoj županiji ali je isto bilo zanimljivo pratiti neke, za ogulinsku publiku, nepoznate glazbeno-plesne obrasce koje su izveli članovi ovih skupina.“.

Kuterevci su nastupili u nedjelju - 7. lipnja u poslijepodnevnim satima. U pola 6 uvečer bio je svečani mimohod sudionika smotre predvođene Puhačkim orkestrom DVD-a Ogulin, Ogulinskim mažoretkinjama i Frankopanskom gardom Ogulin. U 7 sati uvečer društva su nastupala na ljetnoj pozornici Frankopanskoga kaštela u središtu Ogulina.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!