O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

KUD „Dangubice“ iz Kutereva u Ogulinu

1/6
KUD „Dangubice“ iz Kutereva u Ogulinu
KUD „Dangubice“ iz Kutereva u OgulinuKUD „Dangubice“ iz Kutereva u OgulinuKUD „Dangubice“ iz Kutereva u OgulinuKUD „Dangubice“ iz Kutereva u OgulinuKUD „Dangubice“ iz Kutereva u OgulinuKUD „Dangubice“ iz Kutereva u Ogulinu
Objavljeno: 09-06-2015

 „Oguline, da ti nije Kleka, čula bi se pisma iz daleka“ – u nedjelju, 07.06.2015. KUD Dangubice iz Kutereva sudjelovao je na 19. po redu smotri izvornog folklora Karlovačke županije pod nazivom  „Igra kolo“  te ovim skladnim stihom opjevao Ogulin.

Kao izabrani predstavnici Ličko – senjske županije, KUD  Dangubice bio je među  najmlađim sudionicima od sveukupno 22  sudionika iz cijele Lijepe naše. Svečani mimohod započeo je u popodnevnim satima od stare OŠ, središnjim ogulinskim ulicama te sve do frankopanskog kaštela gdje se kasnije i cijela manifestacija privela kraju.  Svako folklorno društvo imalo je nekoliko minuta kojim su predstavljali svoj kraj kao i tradiciju svoga kraja.

Uz KUD Dangubice, društvu su nam pravili i naši prijatelji , 3 člana iz HKUD-a Široka Kula i KUD-a Perušić koji su također nastupali s nama.

Cijeli dan protekao je u veselom ozračju obogaćen raznim sadržajima, a pjesme i plesa - naravno da nije falilo.  

 

KUD „Dangubice“

Podijeli novost na društvenim mrežama!