O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

HDZ i partneri najavili pobjedu na izborima za mjesne odbore

1/4
HDZ i partneri najavili pobjedu na izborima za mjesne odbore
HDZ i partneri najavili pobjedu na izborima za mjesne odboreHDZ i partneri najavili pobjedu na izborima za mjesne odboreHDZ i partneri najavili pobjedu na izborima za mjesne odboreHDZ i partneri najavili pobjedu na izborima za mjesne odbore
Objavljeno: 29-05-2015

U nedjelju se održavaju izbori za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Gospića te je tim povodom održan predizborni skup HDZ-a s koalicijskim partnerima HSS-om i HSP-om dr. Ante Starčević u prostorijama kina Korzo u Gospiću.

Govorili su gradonačelnik Petar Krmpotić i predsjednik županijske skupštine Darko Milinoviće te su obojica najavili veliku pobjedu na izborima u 22 mjesna odbora.

- Ovi izbori za mjesne odbore su izbori najnižeg ranga. Ali nemojte misliti da su najmanje bitni, jer tko drži  teren, tko drži naselja i sela, taj je najsnažniji u državi. Kao što smo pobjedom gospođe Grabar-Kitarović konačno ušli u 21. stoljeće, vjerujem da ćemo i pobjedom na parlamentarnim izborima napraviti i taj drugi korak, a što se tiče naših sela najbitnija je jedna stvar. Nije bitna lampa ili asfalt, bitno je da naša sela postanu samoodrživa, da naši ljudi ne napuštaju sela, a ultimativni cilj bi bio da imamo našu ličku, odnosno gospićku ponudu, da dođe turist i mi mu prodamo nešto naše lokalno. To je pravi i kvalitetni izvoz, a da bi se sve to postiglo mora postojati sinergija grada, države i vas na selu, poručio je Krmpotić.

Milinović se u govoru dotaknuo i vlade Zorana Milanovića.

- Ovi izbori su bitni da još jednom kažemo i pošaljemo poruku iz Gospića što mislimo o ovoj vlasti. Poslat ćemo poruku Milanoviću, Pusićki i svima onima koji su u protekle 3,5 godine napravili sve kako bi ukinuli Ličko-senjsku županiju i Gospić. Bit će to poruka dosta je bilo samovolje, dosta je bilo zaobilaženja, čekamo još nekoliko mjeseci da se vratimo na kormilo hrvatske države koju smo mi zajedno sa braniteljima stvorili, to će biti poruka u nedjelju. SDP ne može pobijediti u Gospiću!, kazao je.

Dodao je kako današnja gospićka SDP-ova oporba "ne zna privući investicije, ne zna dovući druga Milanovića ovdje pa mu reći da podrži programe aktualne vlasti u Gospiću bez obzira što je HDZ-ova, jer Hrvatska se mora voljeti isto i u Gospiću, i u Kninu, Rijeci i Osijeku".

- Dijalog nikada nije bio potrebniji nego što je danas. Ujedinimo se bez obzira na boju političkog dresa, čuvajmo ovaj Gospić, čuvajmo Ličko-senjsku županiju. Porazimo u nedjelju još jednom SDP do nogu, zaključio je Milinović.

Oduševljenje nazočnih ipak su najviše dobili članovi četiriju KUD-ova iz Gospića, Široke kule, Ličkoga Osika i Pazarišta koji su izveli ličke plesove i zapjevali ličke pjesme te time sve podsjetili na ljepotu ličke kulture i običaja.

 

Iva Vidović Pocrnić

Podijeli novost na društvenim mrežama!