O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Otočca

1/5
Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Otočca
Skupština Zajednice sportskih udruga Grada OtočcaSkupština Zajednice sportskih udruga Grada OtočcaSkupština Zajednice sportskih udruga Grada OtočcaSkupština Zajednice sportskih udruga Grada OtočcaSkupština Zajednice sportskih udruga Grada Otočca
Objavljeno: 20-05-2015

U utorak je u Gradskoj vijećnici Grada Otočca održana sjednica Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Otočca. Podnesena su izviješća o radu za 2014. Godinu, financijsko izviješće i izviješće Nadzornog odbora, koja su jednoglasno prihvaćena.

Predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Otočca Nikola Pemper, govoreći o radu Zajednice sportskih udruga Grada Otočca istaknuo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima ali i činjenicom da je Zajednica SUGO u programe rada uključila i sufinancirala sve dobne skupine, ali je pružila financijsku pomoć i onim udrugama koje nisu pod direktnim sportskim djelovanjem. Naglasio je da sve udruge nisu dostavile izvješća o radu, a ako i jesu, onda su to napravile u tek par rečenica.

„Kao čovjek, sportaš i predsjednik Zajednice izuzetno sam zadovoljan sa postignutim rezultatima svih klubova u Gradu Otočcu, članova naše Zajednice, jer smo svjedoci da svakim danom sportski rezultati imaju uzlaznu putanju i vjerujem da nas očekuju još bolji rezultati. Ispunjavamo plan i program prema svim članicama Zajednice. U suradnji sa Gradom Otočcem svakodnevno komuniciramo po pitanju izgradnje sportskih objekata i programi idu prema mogućnostima, sudjelujemo u planovima i programima Hrvatskog olimpijskog odbora, posebno za lokalni sport, članovi Izvršnog odbora uključeni su u razne seminare, krenuli smo jednim dobrim putem i vjerujem u uspjeh“ – kazao je Nikola Pemper te izdvojio da je u tijeku realizacija nabavke kombi vozila za porebe Zajednice sportskih udruga Grada Otočca.

Naglašeno je da je sadašnji Izvršni odbor Zajednice sportskih udruga Grada Otočca preuzeo minus od 183.000 kn, što je kroz plan i program sanirano i 2014. godinu zaključili sa viškom sredstava od 34.000 kuna. Višak sredstava od 34.000 kn upotrijebit će se u svrhu nabavke kombi vozila.

Predsjednik Skupštine zajednice sportskih udruga Grada Otočca Stjepan Kostelac istaknuo je da je vidno zadovoljstvo članova Skupštine jer je usklađeno financiranje Zajednice, odnosno sportskih klubova, na način da svaki mjesec dobivaju 1/12, što je za njih jedna sigurnost jer između petog i desetog u mjesecu dobivaju svoja sredstva.

„Na Skupštini smo donesli odluku o kupnju kombi vozila koji će služiti za potrebe Zajednice, odnosno za potrebe klubova. Razmatrali smo i realizaciju projekta izgradnje kuglane za potrebe kuglačkih klubova. Kad je riječ o tome, moram kazati da je projektiranje u tijeku i da ćemo taj dio posla ovog ljeta završiti kako bi mogli preko fondova aplicirati za dobivanje financijskih sredstva. Program projektiranja, geodetski elaborat kuglane iznosit će oko 250.000 kn što će grad financirati iz svojih sredstava, ne dirajući sredstva Zajednice. Sredstva za izgradnju kuglane nastojat ćemo povući iz fondova EU. Prema proračunu vrijednost kuglane iznosila bi između 4 i 5 milijuna kuna, s tim da bi naša četiri kuglačka kluba dobila puno, ne bi više morala putovati na treninge i natjecanja u Gospić, Ogulin, Plitvice. Kuglana bi imala šest staza i na njoj bi se mogla održavati natjecanja državnog i međudržavnog ranga. U planu je i da se u sklopu kuglane naprave dodatni sadržaji“ – kazao je predsjednik Skupštine Zajednice sportskih udruga Grada Otočca Stjepan Kostelac.

Pohvalio je sportske klubove i iskazao zadovoljstvo postignutim rezultatima, kazavši da Grad izdvaja onoliko financijskih sredstava koliko je moguće te da se pozorno prate sva zbivanja i potrebe klubova.  

Dražen Prša

         

Podijeli novost na društvenim mrežama!