O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Postojeća politika Hrvatskih šuma vodi gašenju drvne industrije na području Ličko-senjske županije

1/5
Postojeća politika Hrvatskih šuma vodi gašenju drvne industrije na području Ličko-senjske županije
Postojeća politika Hrvatskih šuma vodi gašenju drvne industrije na području Ličko-senjske županijePostojeća politika Hrvatskih šuma vodi gašenju drvne industrije na području Ličko-senjske županijePostojeća politika Hrvatskih šuma vodi gašenju drvne industrije na području Ličko-senjske županijePostojeća politika Hrvatskih šuma vodi gašenju drvne industrije na području Ličko-senjske županijePostojeća politika Hrvatskih šuma vodi gašenju drvne industrije na području Ličko-senjske županije
Objavljeno: 12-05-2015

Župan Ličko-senjske županije Milan Kolić održao je danas 12.05.2015. godine s predstavnicima drvoprerađivača s područja Ličko-senjske županije radni sastanak na temu“Stanje i problemi u drvnoj industriji na području Ličko-senjske županije“.

Tijekom sastanka istaknuto je da postojeća politika Hrvatskih šuma vodi gašenju drvne industrije na području Ličko-senjske županije i dovodi u pitanje opstanak 400 radnih mjesta koja izravno osiguravaju gospodarski subjekti u drvnoj industriji na području Županije.

Stoga je dogovoreno da će s ovog sastanka u ime svih zaposlenih u drvnoj industriji biti upućen apel Predsjednici RH  Kolindi Grabar Kitarović, Hrvatskom saboru, Predsjedniku Vlade RH  Zoranu Milanoviću, Ministru poljoprivrede i šumarstva  Tihomiru Jakovini, predsjedniku Uprave Hrvatskih šuma Ivanu Paveliću za žurnim iznalaženjem modela zapošljavanja svih instaliranih drvoprerađivačkih kapaciteta na području Ličko-senjske županije na način da im se osigura dovoljno sirovine za njihov rad.

Nametanje povećanja stupnja finalizacije kao uvjeta za dobivanje traženih količina drvne sirovine smatramo neprimjerenim i štetnim za očuvanje radnih mjesta u drvoj industriji koja stoljećima hrani žitelje Ličko-senjske županije i jedan je od ključnih čimbenika opstanka ljudi na području Ličko-senjske županije, a drvna industrija proizvodi 70% ukupnog godišnjeg izvoza Županije.

U uvjetima stalnog smanjivanja ugovorenih količina i ovisnosti o licitacijama planiranje daljnjih investicija postaje gotovo nemoguće.

Ličko-senjska županija izražava nezadovoljstvo i razočaranje politikom Hrvatskih šuma i Ministarstva poljoprivrede koje nema razumijevanja niti kvalitetnih prijedloga koji bi osigurali opstanak primarne prerade, ali i daljnje finalizacije u drvno prerađivačkom sektoru u Županiji!

 

Ličko-senjska županija

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!