O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Tour of Croatia - sutra dopodne kroz Otočac

1/1
Tour of Croatia - sutra dopodne kroz Otočac
Tour of Croatia - sutra dopodne kroz Otočac
Objavljeno: 23-04-2015

OTOČAC – Već smo najavili održavanje biciklističke utrke Tour of Croatia, koja je započela jučer, 22. travnja, sutra se nastavlja od NP Plitvička jezera pa preko Otočca i Senja prema Hrvatskom primorju, a završit će 26. travnja u Zagrebu. Međunarodna je to profesionalna biciklistička utrka u kojoj sudjeluje 19 profesionalnih ekipa s po osam natjecatelja, do sada takve u Hrvatskoj nije bilo. Ne treba ni spominjati da je ova utrka medijski pokrivena i s kopna i iz zraka i da je prava blagodat za promidžbu područja kojim prolazi (svrha organiziranja ove utrke je promocija zemlje te njenih županija). Eto tako će i Gačani imati prigodu sutra promatrati u Otočcu svjetske asove u biciklizmu. 

Treća etapa kreće sutra, u petak 24. travnja, iz Ličko-senjske županije. Start počinje kod ulaza 1 u Nacionalni park Plitvička Jezera (kod Ličke kuće) u 9:10 sati, a daljnja trasa kretanja je: Plitvice – Borje – Vrhovine – Otočac – Žuta Lokva – Vratnik – Senj – Novi Vinodoloski – Crikvenica – Tribalj – Križišće – Meja – Gornje Jelenje – Grobnik – Rijeka – Opatija i cilj u mjestu Vojak kod repetitora Učka.

U Otočcu se biciklisti očekuju od 10:30 do 11:30 sati. Svatko tko to želi vidjeti valja mu izići na ulicu jer će natjecatelji projuriti gradom poput vjetra. Bilo bi neoprostivo da u vrijeme njihova prolaska kroz Otočac grad bude pust, tim više što organizatori na svomu Facebooku znaju objavljivati snimke iz zraka ondje gdje im se to učini vrijednim pozornosti. Kako bi sve proteklo kako treba, 14 članova Biciklističkog kluba Barkan iz Otočca stavilo se na raspolaganje u svojstvu volontera redara, koji će biti raspoređeni po raskrižjima sporednih cesta i ulica s glavnom Ulicom kralja Zvonimira.  

A da bi se trka mogla odvijati, promet za sva ostala vozila u smjeru voženja utrke ne će se zatvarati cijelo vrijeme održavanja utrke na pojedinoj dionici, već samo neposredno uoči nailaska i za vrijeme prolaska natjecatelja. Dakle, kraći zastoj.

Na cestama gdje se promet odvija dvosmjerno, promet iz suprotnog smjera zatvarat će se do 30 minuta prije nailaska natjecatelja, stoga se mole vozači koji se zateknu na takvim dionicama da svoja vozila zaustave uz desni rub kolnika.

Pored toga svi sudionici prometa koji se zateknu na dionicama utrke dužni su se pridržavati naredbi policijskih službenika na terenu - doznajemo od PU ličko-senjske.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom