O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Smijenjena ravnateljica Osnovne škole Lucija Sekula

1/4
 Smijenjena ravnateljica Osnovne škole Lucija Sekula
 Smijenjena ravnateljica Osnovne škole Lucija Sekula  Smijenjena ravnateljica Osnovne škole Lucija Sekula  Smijenjena ravnateljica Osnovne škole Lucija Sekula  Smijenjena ravnateljica Osnovne škole Lucija Sekula
Objavljeno: 03-04-2015

Na danas održanoj sjednici Školskog odbora Osnovne škole „Zrinskih i Frankopana“ Otočac dužnosti ravnateljice razriješena je Lucija Sekula dipl.uč., na čije je mjesto v.d. ravnateljice imenovana Renata Hodak.

Po završetku sjednice Školskog odbora pokušali smo dobiti izjavu od predsjednice Šk. Odbora Vlatke Ružić no to nam je uskraćeno uz obrazloženje da će ćemo dobiti službeno priopćenje.

U međuvremenu, medijima se obratila Lucija Sekula koja je svoju smjenu prokomentirala:

„Evo, danas na Veliki petak Isusa su razapeli, tako sam to i ja upravo doživjela i to po vrlo žurnom postupku. Na sjednici Šk. Odbora za koji je jučer žurno sazvan, danas mi je priopćeno da temeljem mog očitovanja kojega dostavila Šk. Odboru na prošloj sjednici, okarakterizirano je da sam grubo prekršila zakonske odredbe, no ja sam čovjek koji će uvijek skrušeno priznati svoje grijehe, tako da i ako jesam prekršila zakonske odredbe, navela sam da sam to samo smatrala proceduralnom pogreškom. Nakon mojih emotivnih suza na Šk. Odboru, rekli su mi da će mi nešto naći. Ja više nemam posao, neraspoređena sam, ne znam kuda, ni kamo idem“ – kazala je Lucija Sekula te dodala da se sjednica Šk. Odbora izričito sazivaju pet dana ranije no vidite, jučer na Veliki četvrtak dobila sam poziv a danas je sve već riješeno.

„I zapisničarka Nerica Orešković danas nije bila prisutna sjednici, žena koju svi roditelji i zaposlenici dobro znaju, žena koja je ažurna, od ovog sastava Šk. Odbora prošlu sjednicu napustila i otišla u suzama. Otišla je iz razloga što uporno članovi Šk. Odbora prilikom usvajanja zapisnika demantiraju njene izjave u zapisniku. Ta naša administratorica i ja kao ravnateljica i moj dosadašnji tajnik škole na tako grub smo način udaljeni sa Sjednice Šk. Odbora a svemu su tomu svjedočili i župan Kolić, dožupanica Tomaš, kao domaćinima kazali da napustimo prostor škole jer nismo članovi Šk. Odbora“- kazala je Lucija Sekula.

Komentirajući događanja u Osnovnoj školi „Zrinskih i Frankopana“ i navodni mobing, Lucija Sekula je kazala da je to kompletan scenarij Branislava Šutića, koji nad vrši mobing nada mnom već duže vrijeme. Gradu Otočcu je dobro poznato da je Branislav Šutić isti ovakav scenarij napravio i riješio u tili čas s mojim suprugom dok je bio ravnatelj u Srednjoj školi, no on se povukao dostojanstveno i kulturno. Ja sam se pokušala odupirati svim mogućim idejama Branislava Šutića koje nisu bile u skladu sa Zakonom, no on mi je osobno naređivao da moram raditi kako on kaže, jer je on predsjednik HDZ-a u Otočca čiji sam i ja bila ponosni član. Ja sam mu prelila čašu, on je meni ovo dugo najavljivao, prijetio mi da neću dugo, okarakterizirao me da sam prekršila sve zakonske odredbe u odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi, proširio je glasine po Otočcu da sam napravila teške financijske malverzacije .... Ja već odavno ovo trpim i borila sam se do zadnjeg trenutka samo za dobrobit škole za dobrobit ustanove i nije mi teško što odlazim kao ravnatelj je kao svaki ravnatelj, tako sam i ja nešto iza sebe ostavila.

Priopćenjem se oglasio i Šk. Odbor Osnovne škole kojeg prenosimo u cjelosti:

„U cilju očuvanja digniteta Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac, te nastojanja da se javnost sukladno čl. 60. Zakona o ustanovama ( „NN“ 76/93, 29/97, 47/99, 35/08) odnosno čl. 167. Statuta Osnovne škole Zrinskih i Frankopana Otočac pravovremeno i činjenično informira, ovim putem želimo vas izvijestiti da je dosadašnja ravnateljica Osnovne škole Zrinskih i Frankopana gđa Lucija Sekula, dip.uč., na 26. sjednici Školskog odbora razriješena dužnosti ravnateljice zbog povrede odredbe čl. 114. st. 1. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi (NN 87/08, 86/09, 92/10, 105/10, 90/11, 5/12, 16/12, 86/12, 126/12, 94/13, 152/14), odnosno članka 18. Pravilnika o radu OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac zbog nezakonitog zapošljavanja. Sukladno čl. 87 Statuta OŠ Zrinskih i Frankopana Otočac do završetka zakonom propisanog postupka izbora ravnatelja na mjesto v.d. ravnatelja imenovana je Renata Hodak rođ. Jergović“.

Dražen Prša

Podijeli novost na društvenim mrežama!