O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

O kriminalitetu tijekom protekla vikenda

1/1
O kriminalitetu tijekom protekla vikenda
O kriminalitetu tijekom protekla vikenda
Objavljeno: 09-03-2015

GOSPIĆ - Tijekom proteklog vikenda (6. do 9. ožujka 2015. godine) na području Policijske uprave ličko-senjske evidentirana su dva kaznena djela, četiri prometne nesreće, jedan nalet vozila na divlju životinju, dva narušavanja javnog reda i mira, tri dragovoljne predaje oružja, jedan carinski prekršaj i jedan pronalazak nestale osobe.

Kriminalitet

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje u dva slučaja, zbog osnove sumnje da su dvije osobe počinile kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. 

U prvom slučaju kriminalističko istraživanje provedeno je nad 42-godišnjakom iz Brinja, kod kojega je pretragom kuće pronađena puška i 14 komada streljiva, koje je neovlašteno posjedovao.  

U drugom slučaju kriminalističko istraživanje provedeno je nad 28-godišnjakom iz Udbine, kod kojega je pretragom obiteljske kuće pronađena puška i 15 komada raznog streljiva, koje je on neovlašteno posjedovao.  

Protiv njih će biti podnijete kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu.

Promet

Jedna prometna nesreća je s ozlijeđenom osobom, a odgodila se na području Korenice. U njoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

 Ostale prometne nesreće su s materijalnom štetom, a dogodile su se na području Otočca (2) i Korenice (1).

Evidentiran je i jedan nalet vozila na divljač i to na području Korenice (srna).

 

Tijekom proteklog vikenda na području Policijske uprave ličko-senjske provedene su preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga.

U tom periodu utvrđeno je ukupno 37 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 4 prekršaja upravljanja pod utjecajem alkohola i 4 prekršaja upravljanja pod zabranom.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je u nedjelju, 8. ožujka u Gospiću, kod 36-godišnjaka iz Ličkog Osika (1,95 g/kg). 

Javni red i mir

Narušavanja javnog reda i mira počinjena su tučnjavom na području Otočca, te svađom i vikom na području Novalje.

Protiv počinitelja će biti podnijeti optužni prijedlozi nadležnim prekršajnim sudovima.

Događaji na granici

U subotu su policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske u suradnji s djelatnicima carine, na MCGP Ličko Petrovo Selo, na ulazu u RH, izvršili kontrolu osobnog automobila, zadarskih registracijskih oznaka, kojom prilikom je izvršenom kontrolom kod 55-godišnjaka iz Zadra, pronađeno 50 komada streljiva, koje nije prijavio prije početka pregleda.

Pronađeno streljivo od njega je privremeno oduzeto, te mu je zbog počinjenog prekršaja izdan obvezni prekršajni nalog.

Dragovoljna predaja oružja

Tijekom vikenda su evidentirane tri dragovoljne predaje oružja:

  • 6. ožujka u Otočcu je građanin predao pušku M-48 i 356 komada raznog streljiva,
  • 7. ožujka u Senju građanin  je predao 1072 komada raznog streljiva,
  • 8. ožujka u Otočcu je građanka predala 453 komada raznog streljiva i tri spremnika za automatsku pušku.

Navedenu pušku i streljivo je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

PU ličko-senjska

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom