O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Pronalazak minsko eksplozivnih sredstava

1/1
Pronalazak minsko eksplozivnih sredstava
Pronalazak minsko eksplozivnih sredstava
Objavljeno: 03-03-2015

Jučer je u Bilaju, grad Gospić, građanin pronašao tromblonsku osvjetljavajuću minu M-62, koju je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

Dragovoljna predaja oružja

Jučer su evidentirane dvije dragovoljne predaje oružja:

  • u Korenici je građanin predao pištolj-kuburu i 130 komada raznog streljiva, a u Gospiću pet ručnih bombi.

Navedeni pištolj, streljivo i bombe je policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave ličko-senjske izuzeo i pohranio u skladište do uništenja.

I ovom prilikom pozivamo građane da nam se pridruže u akciji „Manje oružja - manje tragedija“ kojom je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja ilegalnih ubojitih sredstava i oružja.   

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave nadležnom tijelu radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike koji će oružje preuzeti.

Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj ove akcije i vratili oružje, te građanima koji po pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava odmah izvijeste policiju, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer, kako bi svima osigurali sigurniju i sretniju budućnost.

 

Glasnogovornica

Policijske uprave ličko-senjske

Maja Brozičević

Podijeli novost na društvenim mrežama!