O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

5. obljetnica smrti Dražena Bobinca

1/6
5. obljetnica smrti Dražena Bobinca
5. obljetnica smrti Dražena Bobinca5. obljetnica smrti Dražena Bobinca5. obljetnica smrti Dražena Bobinca5. obljetnica smrti Dražena Bobinca5. obljetnica smrti Dražena Bobinca5. obljetnica smrti Dražena Bobinca
Objavljeno: 26-02-2015

Danas su se na mjestu posljednjeg počivališta, u gradskom groblju u Otočcu, u povodu 5. obljetnice smrti Dražena Bobinac, poklonili, odali dužan pijetet, položili cvijeće i zapalili svijeće predstavnici grada Otočca predvođeni gradonačelnikom Stjepanom Kostelcom, zamjenikom gradonačelnika Nenadom Jankovićem, predsjednikom Gradskog vijeća Grada Otočca Slavenom Prpićem ujedno i predsjednikom HSS-a GO Otočac, potpredsjednikom GV Otočac Josipom Grčevićem – Šerifom, predsjednikom HSU GO Otočac Ivanom Bižanovićem, predsjednicom HSP AS GO Otočac Ivanom Prpić, te prijatelji, suborci i štovatelji njegovog lika i djela.

U toj prigodi potpredsjednik GV Otočca Josip Grčević Šerif kazao je da kao i prijašnjih godina na ovaj dan u 11,00 dolaze na groblju u Otočcu kako bi odali dužno poštovanje i sjećanje na preminulog viteza Dražena Bobinca.

„Generacijama koje dolaze moramo govoriti istinu o Draženu Bobincu, moramo govoriti o njegovim djelima i širiti njegovu ideju i ideju pokojnog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Dražen Bobinac bio je veliki čovjek, koji je prije 25 godina radio na promidžbi i na utemeljenju HDZ-a kao stožerne i najjače stranke u Hrvata glede ostamoljenja države Hrvatske. Bio je predsjednik kriznog Stožera u početku i pripremama za Domovinski rat, bio je Saborski zastupnik, bio je zastupnik u Vijeću Republika i pokrajina bivše Jugoslavije, obnašao je niz dužnosti a između ostalog bio je naš prvi gradonačelnik u samostalnoj RH. Bio je čovjek posebnih karakteristika, čovjek koji je bio uključiv, i uvijek je našao vremena za dijalog. Mi nećemo dozvoliti da se zaboravi, jer ljudi bez prošlosti i društvo bez prošlosti nemaju ni budućnosti“ – kazao je Josip Grčević Šerif.

U Gradu Otočcu osnovana je i udruga „Dr. Dražen Bobinac“, središnji gradski trg nosi njegovo ime, a u skoro vrijeme u parku memorije postavit će se i bista (reljef) dr. Dražena Bobinca a sve sa ciljem da se ime i djelo dr. Dražena Bobinca ne zaboravi.

Dražen Bobinac, veterinar po struci, bio je i gradonačelnik Otočca, osnivač HDZ-a za Liku, brigadir HV-a, predsjednik Kriznog stožera za Liku te zapovjednik Voda za specijalne namjene vojne policije i ustrojitelj obrane grada Otočca. Njegovi sugrađani i Ličani pamtit će ga kao gradonačelnika koji je gradio mostove, ne samo one brojne na rijeci Gacki nego i mnoge mostove među ljudima zauzimajući se za mir, razumijevanje, dogovor i snošljivost u teškim ratnim vremenima.

D.Prša

Podijeli novost na društvenim mrežama!