ZAGREB – Od 18. do 21. veljače ove godine je na Zagrebačkom velesajmu u paviljonu 8 održana prezentacija Hrvatskoga kuharskog saveza. Pored niza manifestacija, poput kulinarskoga natjecanja CRO TOP 10, na kojemu su sudjelovali najbolji kuhari prošle godine, bilo je priređeno predstavljanje tradicionalnih okusa autohtonih hrvatskih jela. Bila je to svakodnevna priprema autohtonih jela hrvatskih regija i, naravno, degustacija istih.
Boje Ličko-senjske županije, odnosno regije Gacke, branio je naš poznati kuhar Darko Klobučar s ekipom mlađih kolega. A pripremali su svašta, naravno tradicionalnoga, a bilo je, kao što se ono kaže „i od vraga dlaka“ (naravno, ne u jelima i delicijama). O tome svjedoče i redovi ispred njihova štanda.
A svega toga ne bi bilo da nije bilo Cafe bara Mistral iz Otočca, a majicama, na kojima je pisalo „Volim Gacku volim i (H)rvacku“, ih je opskrbila Turistička zajednica Grada Otočca. Šteta što nisu imali značajniju podršku, ali i ovako su se pokazali i dostojno prezentirali autentiku svoga kraja.
Čestitke momcima!
M. Kranjčević
Foto: Cafe bar Mistral