O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Predstavljanje knjiga Domagoja Pejića u Sincu

1/4
Predstavljanje knjiga Domagoja Pejića u Sincu
Predstavljanje knjiga Domagoja Pejića u SincuPredstavljanje knjiga Domagoja Pejića u SincuPredstavljanje knjiga Domagoja Pejića u SincuPredstavljanje knjiga Domagoja Pejića u Sincu
Objavljeno: 10-02-2015

Nedjelja je dan za župnu i krvnu obitelj. I prošle nedjelje, 8. veljače,  euharistija je popunila klupe u crkvi sv. Ilije Proroka. Nakon Riječi Božje i blagoslova za ambonom, se po najavi predvoditelja, okupljenima kratko predstavio novinar sa Hrvatskog katoličkog radija Domagoj Pejić, dugogodišnji prijatelj župnika Smiljanića.

Predstavljene su knjige Dom pokraj Wisle i Hvala, Sveti Oče, hodočasnički dnevnik u kojem opisuje svoje zahvalno pješačenje od Zagreba do Rima u povodu 84. rođendana omiljenog Pape . Obje knjige posvećene su Ivanu Pavlu II. Pejić je autor i knjige Santo subito – sjećanje na Ivana Pavla II.,

Autor je i dva dokumentarna filma objavljena na DVD-u. U prvome, nazvanom Hvala, Sveti Oče – cesta sjećanja; mogu se vidjeti gradovi i ceste kojima je autor prošao na svom pješačenju do Rima. Drugi film Pozvali su ga iz jedne daleke zemlje snimljen je u Poljskoj, u zavičaju Karola Wojtyle i prikazuje brojna mjesta usko vezana uz život Ivana Pavla II.

Organizator je i večeri sjećanja Karolu s ljubavlju.

Za sve koji žele bolje spoznati lik imenovanog sveca prisjetimo se njegovih riječi kao putokaza nama samima za naše djelovanje: „Nemojte me ostavljati sama. Molite za mene u svim marijanskim svetištima i svugdje. Pomozite mi. Neka ovaj papa, koji je od vaše krvi i srce ima poput vaših srdaca, dobro služi crkvi i svijetu. Molite za mene sada i nakon moje smrti.“ (Ivan Pavao II.)

 

Tekst: Jasna Ilić

Fotografije: Milan Nikšić

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom