O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Noć muzeja i Maškare u Novalji

1/2
Noć muzeja i Maškare u Novalji
Noć muzeja i Maškare u NovaljiNoć muzeja i Maškare u Novalji
Objavljeno: 31-01-2015

Vikend pred nama u Novalji će obilježiti dvije vrlo zanimljive i različite manifestacije – za ljubitelje kulture tu je Noć Muzeja, a za ljubitelje zabave Maškare za velike i male.

Sve počinje večeras kada će Gradski muzej Novalja po prvi puta obilježiti Noć muzeja. Tema nadaleko popularne manifestacije ove je godine "Izumi i otkrića - Nikola Tesla univerzalni um" te je Gradski muzej Novalja pripremio malu tehničku zbirku i prezentaciju pokusa induciranja struje, koju će izvesti grupa učenika OŠ A.G. Matoš zajedno s profesoricom Snježanom Štefanić.

Također, moći će se razgledati panoi koji su 2012. bili predstavljeni u Mariboru, u godini kada je on bio Europska prijestolnica kulture. Panoi donose detaljan slikovni i grafički prikaz tzv. Talijanove buže i izloženi su pod nazivom Hidden Treasure of Novalja

Ovom manifestacijom dodatno se žele afirmirati velika imena hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti, a ove godine naglasak je na mogućnosti razvoja Like i cijele regije kroz ličnost genijalnog izumitelja Nikole Tesle, čovjeka univerzalnog uma. Tako će Gradski muzej Novalja koji i inače cjelogodišnjim zanimljivim izložbama privlači građana i turiste, prihvaćanjem ove manifestacije ići u korak s muzejima diljem svijeta, ali i kao dio Ličko senjske županije sudjelovati u afirmiranju i predstavljanju imena njena velikog izumitelja. Muzej će biti otvoren od 19 sati na dalje i ulaz je besplatan.

Dan poslije, u subotu 31. siječnja u hotelu Loža u Novalji će oživjeti maškare, nekada vrlo popularna manifestacija koja će svojom šarolikošću raspoložiti domaće stanovništvo, privući vikendaše i goste te obogatiti zimsku turističku ponudu.

„Prošlu godinu smo počeli oživljavati karneval i već postoji inicijativa i domaćih ugostitelja i grupa koje se žele uključiti u organizaciju karnevala zajedno s Turističkom zajednicom. Vjerujem da će karneval opet za koju godinu imati onaj stari sjaj kakav je nekad imao.“, istaknuo je gradonačelnik Ante Dabo.

Sve maškarane posjetitelje zabavljati će grupa Kanela od 21 sat, a predviđene su i nagrade za najbolje maškare te prigodna ponuda jela i pića. Nedjelja poslijepodne rezervirana je za Dječje maškare koje će također ugostiti Hotel Loža u razdoblju od 15 do 17 sati te su dobrodošla sva djeca željna dobre zabave i šarenog provoda.

Novim manifestacijama Novalja želi te i izvan sezone privući različite skupine gostiju, uveseliti domaće stanovništvo te postati turistička destinacija s cjelogodišnjom turističkom ponudom.

Ana Vuković

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom