O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Biskup Župan:Bog uvijek zove čovjeka na suradnju !

1/7
Biskup Župan:Bog uvijek zove čovjeka na suradnju !
Biskup Župan:Bog uvijek zove čovjeka na suradnju !Biskup Župan:Bog uvijek zove čovjeka na suradnju !Biskup Župan:Bog uvijek zove čovjeka na suradnju !Biskup Župan:Bog uvijek zove čovjeka na suradnju !Biskup Župan:Bog uvijek zove čovjeka na suradnju !Biskup Župan:Bog uvijek zove čovjeka na suradnju !Biskup Župan:Bog uvijek zove čovjeka na suradnju !
Objavljeno: 19-01-2015

Otočki dekanat proglasio je jučer 18.siječnja u svim župama Otočkog dekanata "Obiteljsku nedjelju". To je bila prigoda da nas na poziv našeg župnika mons.Tomislava Šporčića posjeti, održi predavanje i predvodi svečanu svetu misu mons.Valter Župan, krčki biskup i predsjednik Vijeća HBK za obitelj.

Biskup Župan održao je predavanje na temu " Obitelj - nositeljica života, nada i budućnost Hrvatske". U župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu okupilo se preko 150 roditelja vjeroučenika, te roditelja ovogodišnjih krizmaničkih kandidata, te supružnika.  Biskup Župan u svom izlaganju kazao je kako je obitelj nositeljica života i zajednice.Čovjek sam po sebi nema dugovnu snagu ako ona od nekud ne dolazi.Svi zajedno razmislimo o vanosti obitelji, svi smo mi čuli da je jednom postojalo Rimsko carstvo. To je carstvo bilo moćno, ali je jednog dana propalo. Ono se raspalo zbog nedostojnog i nemoralnog života. Kada jednom narod dođe u situaciju da izgnjili iznutra samo se ruši. Mi smo pobijedili u Domovinskom ratu, to nije garancija budućnosti, ako smo u ratu opstali hoćemo li poslije rata opstati - kazao je mons.Valter Župan.

Mi svake godine nestajemo poput grada kao što je Makarska. Mi danas nemamo unutarnje snage, snage Evanđelja koja dolazi od Boga. S Bogom možete postići i nemoguće, imajmo povjerenja u Boga. Čovjek koji živi s povjerenjem u Boga može puno toga, to je jakost vjere. Zašto se danas izvjestan broj osoba u zapadnim zemljama okreće i prihvaća Islam - muslimanstvo. Mnogi govore da je jedan od razloga odlučnost i jasnoća nastupanja. Nismo li mi gnjili iznutra, mala poteškoća u braku pa odmah rastava. To je ozbiljno pitanje da ono što smo zadobili u ratu da ne izgubimo u miru.Istina je jedna. Bog je istina. Što je brak i ženidba? Čovjek postaje slobodan ali na svoju odgovornost, ono što izabereš tako će ti biti. Vjera čini nemoguće stvari. Uloga roditelja je svjedočenje vjere, djeca promatraju roditelje, s djecom treba razgovarati i njih slušati, djeci je potreban razgovor. Nemojte slušati samo jedno zvono lijepo je poslušati i dva zvona kada zvone. Obratite se i vjerujte Evnđelju  - kazao je biskup Valter.

Poslije predavanja bila je kraća stanka i zakusta u Pastoralnom centru, počašćenje s čajem i kolačima te druženje okupljenih.

U 17,30 sati svečanu koncelebriranu svetu misu u župnoj crkvi predvodio je biskup mons.Valter Župan, uz suslavitelje mons.dr.Milana Šimunović, vlč.Josipa Šimatović, vlč.Milu Rajković, don Anđelka Kaćunka, don Juru Ladićića i domaćina moms.mr.Tomislava Šporčića.

U svojoj homiliji biskup je kazao kako Bog hoće progovoriti za naše dobro, Bog nam progovara jer nas voli. Uloga misnika je protumačiti Evanđelje. Tako je i biskup Valter protumačio prvo i drugo čitanje. Biskup je govorio i o problemima u obitelji te upitao ? Kada dođe do problema u obitelji, dali trebamo moliti? Bogu ništa nije nemoguće Bog je iznad naših misli, moramo biti Bogu darežljivi. Bog ne može dozvoliti da netko bude bolji od njega. Tko Bogu daje malo, strostruko dobiva. Bog uvjek zove čovjeka na suradnjus njim, Bog nas zove ali ne na silu. Svaka nedjelja je važna jer nešto bitno se čuje u propovijedi i Evanđelju. Boga treba upoznati i opipati. Nikada škrti nemojte biti Bogu. Dođite i doživite obraćenje - zavapio je biskup Župan.

Euharsitijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić i prof.Brankom Bernardi za orguljama te zbor mladih VIS "Trinitas".

I.B.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!