O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Vlč.Šimatović: Nitko nas neće deložirati iz naše duhovnosti

1/6
Vlč.Šimatović: Nitko nas neće deložirati iz naše duhovnosti
Vlč.Šimatović: Nitko nas neće deložirati iz naše duhovnostiVlč.Šimatović: Nitko nas neće deložirati iz naše duhovnostiVlč.Šimatović: Nitko nas neće deložirati iz naše duhovnostiVlč.Šimatović: Nitko nas neće deložirati iz naše duhovnostiVlč.Šimatović: Nitko nas neće deložirati iz naše duhovnostiVlč.Šimatović: Nitko nas neće deložirati iz naše duhovnosti
Objavljeno: 18-01-2015

Četvrtog dana duhovne priprave za proslavu Sv.Fabijana i Sebastijana suzaštitnika župe Otočac i Dana Grada Otočac, svečano euharistijsko slavlje, 17.siječnja, u 18 sati predvodio je vlč.Josip Šimatović - župni vikar u Gospiću, te biskupijski Povjerenik za mlade, u zajedništvu s don Anđelkom Kaćunkom župnikom u Kompolju, Brlogu i Vratniku, vlč.Milom Rajkovićem župnikom u Švici, mons.dr.Milanom Šimunovićem umirovljenim profesorom sa Teologije u Rijeci, don Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne, te domaćim župnikom, dekanom i generalnim vikarom biskupije mons.mr.Tomislavom Šporčićem.

Subota je bila ujedno i Dan župa: Kompolje, Švica i Brlog. Na misi je bio poveći broj srednjoškolaca i studenata.

U svom pozdravu vlč. Josip je istaknuo: Ova drevna otočka crkva ovih dana glavna je crkva cijele Gacke doline. Sva mjesta, sve župe ovih dana hodočaste pod svodove ove crkve tražeći milost i utjehu vjere.  Bog pomaže. Bog daje potrebno onima koji traže. Došli smo tražiti milost vjere i nade od Gospodina po zagovoru naših zaštitnika svetih Fanijana i Sebastijana. 

Zatim je protumačio današnje Evanđelje,Mk2. 13-17. "Pođi zamnom " i "Netreba zdavom liječnika nego bolesnom". Kako to da oni koje Isus pozove, ostavljaju sve i kreću u svojevrsnu pustolovinu s njim? Odlaze s njima do tada nepoznatom osobom. I što je Isus vidio u tim pojedincima? Što je vidio u očima Mateja, kad je prolazio pored njegove carinarnice? Odakle ta spremnost kod Mateja? Odakle odricanje od života, karijere, bogatstva, posjeda, i priključivanje putujućem propovjedniku koji mu ništa ni ne obećava? Odgovor nam je dan u Isusovim, nešto kasnije izrečenim, riječima: 'Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima! Ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike.Matej je, prema tome bio bolestan. Bolestan jer bijaše grešnik. A spas nalazi u Isusu i njegovom pozivu te se zato odmah odaziva. Bog traži izgubljeno i spašava, prožimanje unutarnjeg nezadovoljstva nekada može biti opasno. Ovih dana imamo blagoslov obitelji i mi svećenici često slušamo o nezadovoljstvu prouzrokovanom različitim čimbenicima. Isus vas poziva da odbacite suvišno. Bog je dobar i on nas voli, treba stajati u Isusovoj blizini. Nitko nas neće deložirati iz naše duhovnosti. Pokušajmo svoja nezadovoljstva ispraviti u susretu s Isusomm. Kršćanin je čovjek radosti, a ne smrknuta lica. Braćo i sestre, budimo hrabri. Prihvatimo Isusov poziv, Isusov pogled. Zove nas Isus, pođi zamnom.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor VIS Trinitas.

I.B.

 


 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom