O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Susret župa Lešće i Prozor – prvi dan programa za proslavu Sv.Fabijana i Sebastijana

1/5
Susret župa Lešće i Prozor – prvi dan programa za proslavu Sv.Fabijana i Sebastijana
Susret župa Lešće i Prozor – prvi dan programa za proslavu Sv.Fabijana i SebastijanaSusret župa Lešće i Prozor – prvi dan programa za proslavu Sv.Fabijana i SebastijanaSusret župa Lešće i Prozor – prvi dan programa za proslavu Sv.Fabijana i SebastijanaSusret župa Lešće i Prozor – prvi dan programa za proslavu Sv.Fabijana i SebastijanaSusret župa Lešće i Prozor – prvi dan programa za proslavu Sv.Fabijana i Sebastijana
Objavljeno: 15-01-2015

Jučer, 15.siječnja, započeo je programa proslave blagdana sv. Fabijana i Sebastijana u Župi Presvetog Trojstva u Otočcu. Sinoć je bila prva večer i Dan župa: Lešće i Prozor. Poslije mise Euharistijsko klanjanje. S temom: Zajedno s Isusom na putu prema novom životu. Na misi i na klanjanju prisutni su članovi Molitvenih zajednica otočkog dekanata.

Svečanu misu u 18 sati predvodio je mons.Tomislav Šporčić, župnik i dekan otočki, u zajedništvu s don Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne.

U svojoj propovjedi župnik je istaknuo kako danas često susrećemo netočno mišljenje da bi pogled kršćana trebao biti isključivo usmjeren prema svijetu, a ne prema Bogu. U tome je ispravno da je zadatak kršćana u svijetu vjera u Boga i okrenutost prema Bogu i da se ona na poseban način i nenadoknadiv način konkretizira i opravdava u susretu s čovjekom. Kršćabin okrenut prema svijetu se dakle ne sastoji u nekakvom izopačenom optimizmu prema svijetu neovisno o Bogu. Usmjerenost čovjeka i svega stvorenog prema Bogu kao izvornom cilju znači da stvorenje ne može biti dokončano u sebi niti u ičemu stvorenom, već naprotiv samo u povratku k Bogu. Prema tome prikazati suštinu kršćanstva isključivo kao susret s a svijetom značilo bi njezino osakaćenje kojim bi se žrtvovalo ono bitno, čak ono najbitnije. Takav se susret više nebi mogao smatrati kršćanskim razumjevanjem čovjeka i svijeta. Bacimo li pogled na strahovite sukobe i nevolje u ovom svijetu, već nam to priječi da gajimo naivni optimizam prema susretu s njim. Kršćanin je svjestan da je svijet zahvaćen silom zla, jer u njemu dijeluje tajna zloće tako da svijet kakav je sada nije čisti odraz i rezultat Božje stvaralačke volje.

Poslije mise bilo je Euharistijsko klanjanje.

Pučko pjevanje predvodila je s.Ljubomira Lešić za orguljama.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom