O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Program proslave blagdana sv. Fabijana i Sebastijana

1/1
Program proslave blagdana sv. Fabijana i Sebastijana
Program proslave blagdana sv. Fabijana i Sebastijana
Objavljeno: 11-01-2015

OTOČAC – Evo programa proslave blagdana sv. Fabijana i Sebastijana u Župi Presvetog Trojstva u Otočcu.

I – TJEDAN SV. FABIJANA I SEBASTIJANA – U godini evanđelja 2014/15.

SRIJEDA, 14.  siječnja: Dan župa: Lešće i Prozor. Poslije mise Euharistijsko klanjanje. S temom: Zajedno s Isusom na putu prema novom životu. Na misi i na klanjanju prisutni su članovi Molitvenih zajednica otočkog dekanata. Predvodi mons. Tomislav Šporčić, župnik i dekan otočki.

ČETVRTAK, 15. siječnja – Dan župa : Sinac – Vrhovine, Ramljane i Čanak. Na misi su prisutni svi ministranti, a pjevanje predvodi Mali zbor pod vodstvom Gabrijele Degoricija i s. Ljubomire Lešić. Na misu su posebno pozvani roditelji I, II. i III. Razreda.

Nakon Sv. mise koji žele mogu ići u župnu dvoranu na razgovor i druženje. Misu predvodi i propovijeda fra o. mr. Marko Medo, župnik župe Bl. Al. Stepinca – Ogulin.

PETAK, 16. siječnja: – Dan župa: Dabar, župe brinjskog kraja /Brinje, Letinac, Križpolje, Jezerane, Lipice i Stajnica. Na misu trebaju doći kumovi ovogodišnjih krizmanika. Tema večeri: „Bit ćete mi svjedoci“. Na misi pjeva Župni zbor „Sv. Cecilija“ pod vodstvom prof. Branke Bernardi i s. Ljubomire Lešić. Nakon mise druženje u župnoj dvorani. Misu predvodi preč. Roberto Zubović, župnik i dekan ogulinski.

SUBOTA, 17. siječnja: – Dan župa: Kompolje, Švica, Brlog, Na ovu misu posebno pozivamo mlade: srednjoškolce, studente, zaposlene i one koji to čekaju.

Tema večeri: Svjedočenje/mučeništvo u temeljima vjere – za bolji svijet. Pjevanje predvodi zbor mladih „Trinitas“ Nakon mise druženje u župnoj dvorani.

Svaku večer prije mise koja počinje u 18 sati moli se krunica i usput je prigoda za sv. ispovijed. Misu predvodi vlč. Josip Šimatović, župni vikar u Gospiću.

NEDJELJA, 18. siječnja – OBITELJSKA NEDJELJA ŽUPA OTOČKOG DEKANATA. prije podne Sv. mise u 9 i 11 sati. Predvodi ih mons. dr. Milan Šimunović. Na misi u 9 sati su roditelji vjeroučenika od I. – V. razreda, poslijepodne je susret roditelja Otočkog dekanata. U 11 uri Misu predvodi župnik mons. T. Šporčić. Na misi su vjeroučenici od VI. – VIII. razreda. koji ne će moći doći te roditelji koji ne će moći doći poslijepodne.

U 16 sati predavanje u dvorani GPOU Otočac – mons. Valter Župan, biskup krčki – predsjednik Vijeća HBK za obitelj. Pozivaju se roditelji vjeroučenika iz župa Otočkog dekanata. Posebno pozivamo roditelje ovogodišnjih krizmaničkih kandidata.

17 – 17,30 odmor – počašćenje kavom i napitcima

18 – Sv. misa – predvodi mons. Valter Župan, biskup krčki.

PONEDJELJAK, 19. siječnja: Dan župa: Kuterevo, Krasno, Donji i Gornji Kosinj. Na misu posebno pozivamo stare i nemoćne, a prije Sv. mise bit će ispovijedanje. Sv. misu predvodi mons. dr. M. Šimunović. Na misu su pozvani i članovi Župnog pastoralnog vijeća – čitači.

Poslije mise u 19 sati – predstavljanje knjige mons. dr. Mile Bogovića: Lika i njezina Crkva u prošlosti i sadašnjosti.

————————————————————

II. BLAGDAN SV. FABIJANA I SEBASTIJANA, 20. SIJEČNJA:

U 8 sati –misa za vjeroučenike od I. - IV. razreda. Misu predvodi mons. dr. Milan Šimunović.

U 10,30 polaganje vijenaca kod križa uz crkvu. Procesija – sudjeluju svi prisutni svećenici, predstavnici Grada i gradskih institucija i Župe Otočac, pjevači i članovi glazbe DVD-a Otočac, ministranti i FD Otočac i drugi. Svečanost predvodi mons. dr. Mile Bogović, biskup gospićko-senjski. Na misi pjeva Župni zbor pod vodstvom prof. Branke Bernardi i s. Ljubomire Lešić.

U 18 sati večernja misa – predvodi don Anđelko Kaćunko, a pjevanje predvodi zbor Trinitas.

T. Šporčić

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom