O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Svetkovina sv. Marije Bogorodice, Dan mira i Nova godina

1/2
Svetkovina sv. Marije Bogorodice, Dan mira i Nova godina
Svetkovina sv. Marije Bogorodice, Dan mira i Nova godinaSvetkovina sv. Marije Bogorodice, Dan mira i Nova godina
Objavljeno: 01-01-2015

Na Novu godinu, kada Crkva slavi svetkovinu Marije Bogorodice i obilježava Dan mira, 1. siječnja 2015., Svetu misu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, dekan i župnik otočki.

U svojim razmišljanjima župnik je istaknuo kako se danas Crkva pridružuje slavlju većine čovječanstva na početku nove građanske godine. Unatoč svim nedaćama s kojima se svijet suočava i tijekom ovoga dana, na žalost slično će biti i sutra, na gotovo svim mjestima naše planete on je dočekan u svečarskom raspoloženju. Dok će mnoge izrečene čestitke ostati na razini želja, mi kršćani svijesni smo svoje nemoći da ih sami ostvarimo pa pouzdanje u njihovo ispunjenje stavljamo pod zagovor Blažene Djevice Marije. Želimo biti blagoslovljeni po njoj koja je "blagoslovljena među ženama". Zato danas ne slavimo samo Novu Godinu, nego, na prvome mjestu, svetkovinu Svete Bogorodice Marije.Marijino "prebiranje u srcu" traži vrijeme. Molitvi je potrebno vrijeme. Ne ono koje smo uspjeli odvojiti od svojih obveza i briga, nego vrijeme u potpunosti darovano molitvi. Vrijeme oslobođeno od svega drugoga.

Danas svatko od nas, vjernici i nevjernici česti­taju uzajamno Novu Godinu izražavajući pismeno i usmeno najbolje želje za dane koji su pred nama. To uključuje dug život, zdravlje, blagostanje svim dobri­ma i napredak u svim pothvatima. Mi, koji smo svjesni da »ljudi prave kalendare, a Bog daje vrijeme« i da je iznad svega Božja ljubav, danas se radujemo što nam Crkva daje na početak godine blagdan Nebeske Majke, a koji je Papa proglasio Međunarodnim danom mira.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor pod vodstvom s.Ljubomire Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

I.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom