O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Krenulo sustavno "opanjkavanje" Hrvatskog radio Otočca

1/1
Krenulo sustavno "opanjkavanje" Hrvatskog radio Otočca
Krenulo sustavno "opanjkavanje" Hrvatskog radio Otočca
Objavljeno: 29-12-2014

OTOČAC - U jednoj od slušanijih emisija Hrvatskog radio Otočca Gackom zajedno svake nedjelje u stalnom terminu od 10,10 do 11,00 sati s našima gostima razgovaramo o aktualnim temama uz mogućnost izravnog uključenja slušatelja u emisiju pitanjima i/ili primjedbama, prijedlozima na teme o kojima se govori u pojedinima emisijama.

Prema ustaljenom običaju u blagdanskom vremenu u nedjelju uoči Božića gostovao je biskup mons. dr. Mile Bogović.

Zadnju nedjelju u 2014. g. o pitanjima i karakteristikama godine na izmaku i planovima za 2015. g. u Gradu Otočcu razgovarali smo s  otočkim gradonačelnikom dr. Stjepanom Kostelcem.

Valja naglasiti da novinari Hrvatskog radio Otočca savjesno obavljaju posao odgovorni prema javnosti. U nekima komentarima na nekim portalima, odnosno na Facebooku, pojavili su se neistiniti i tendenciozni komentari kako je baš HRO prekršio izbornu šutnju u predsjedničkim izborima. Jasno nam je da je HRO postao odabrana meta nekih političkih snaga i da im ovakav HRO smeta, da ga treba „staviti pod kontrolu“, kako se to politički veli. A poznato je odakle vjetar i puše, stari narod bi rekao da je „punuo kotoranin“, a to je pojam za jugoistočni vjetar, koji je dobio ime po Ravnima kotarima. HRO nije kršio izbornu šutnju i to je jednostavno provjerljiva činjenica pošto se sve emisije snimaju i snimke čuvaju u roku predviđenom propisima. Usput valja napomenuti da su "kritike" na HRO došle iz nekih stranačkih visokih krugova, naravno van Otočca, o tome kako HRO želi izbjeći prijenos ponoćke i mise na Božić, ignorirajući tehničke probleme koje ovaj radio ima u mećehinskim odnosima financiranja u široj zajednici.

Prema planu prvi gost emisije Gackom zajedno u 2015. g. u nedjelju, 4. siječnja, je ličko-senjski župan Milan Kolić, koji će govoriti o učinjenomu u županiji u 2014. g. te svemu što se namjerava činiti u 2015.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!