O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Otvoren Odjel za hemodijalizu u OB Gospić

1/3
Otvoren Odjel za hemodijalizu u OB Gospić
Otvoren Odjel za hemodijalizu u OB GospićOtvoren Odjel za hemodijalizu u OB GospićOtvoren Odjel za hemodijalizu u OB Gospić
Objavljeno: 18-12-2014
U gospićkoj Općoj bolnici svečano je otvoren Odjel za hemodijalizu, odjel koji je nedavno gotovo ukinut za područje Ličko-senjske županije i svih njezinih pacijenata.
 
Danas je s ponosom ravnateljica bolnice, dr. Sandra Čubelić, istaknula težak put ka početku rada hemodijalize u sastavu bolnice, koju su posljednjih godina vodili privatni partneri, IDS Centar te Fresenius Medical Care .
 
Novi odjel prostire se na 618 kvadratnih metara, a osim hemodijalize sadrži i dnevni boravak za pacijete.
 
- Naš najveći uspjeh je što svih 20 pacijenata što se danas dijaliziraju u ovom prostoru nisu znali kada je prestao raditi Fresenius i u kom trenutku je dijaliza postala dijelom OB Gospić. Oni su svoju uslugu dobili profesionalno, na vrijeme i uz osmijeh djelatnika. Kroz ovo razdoblje obavljeno je 30 tisuća dijaliznih postupaka, više od 100 pacijenata je prošlo kroz ovaj prostor, a s ponosom kao liječnik mogu reći, da je kroz ovo vrijeme 15 pacijenata zbog dijalize dočekalo da dobiju transplataciju bubrega i postali su zdravi ljudi, kazala je ravnateljica.
 
Zahvalila se Darku Milinoviću zbog posebnih zasluga u ovom projektu, obzirom da je 2007. godine, kao tadašnji ravnatelj započeo, a kao ministar završio projekt dijalize o OB Gospić. Tada je to bilo javno-privatno partnerstvo, jedno od rijetkih u Hrvatskoj s američkim IDS centrom. Župan Milan Kolić svojom inicijativom i razgovorima u Ministarstvu sve je započeo, a također velika stvar u ovome polju bio je i ugovor o sufinanciranju od strane gradova i općina i pripomoć opstanku dijalize u prijelaznom periodu.
 
- Mnogo problema donijela je promjena cijene dijaliznog postupka zbog čega su neki centri u Hrvatskoj i zatvoreni. Mi nismo dozvolili da se to dogodi u Gospiću. Dijaliza ostaje trudom svih nas, zaključila je Čubelić.
 
Župan Kolić kazao je da je ostanak dijalize u Ličko-senjekoj županiji velika stvar i u gospodarskome i turističkome smislu.
- Želim iskazati zadovoljstvo da je bolnica dobila još jedan sadržaj koji joj daje dignitet da može može biti u zdravstvenim uslugama u vrhu u Hrvatskoj na korist svim našim građanima, kazao je Kolić.
 
- Moj ultimatum kao nekadašnjeg ravnatelja bio je da u projektu o privatnom partnerstvu potpišemo takav ugovor da će bolnica imati benefite. Danas svjedočimo koliko je u to vrijeme bila ispravna odluka. Sufinaciranje gradova i općina govori da mi u županiji kada smo zajedno u nekom projektu ne možemo ne uspijeti. Mnogi su centri zatvoreni, mi smo hrabro rekli, kada je prijetilo zatvaranje, nećemo to dozvoliti. To je borba za našeg ličkog pacijenta, ali ima i mnogih drugih pacijenata tijekom turističke sezone. Gospićka bolnica napravila još jedan korak naprijed u pružanju zdravstvene usluge, istaknuo je predsjednik županijske skupštine, Darko Milinović.
 
Iva Vidović Pocrnić
Podijeli novost na društvenim mrežama!