O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Otočcu započela edukacija o ekološkoj proizvodnji

1/6
U Otočcu započela edukacija o ekološkoj proizvodnji
U Otočcu započela edukacija o ekološkoj proizvodnjiU Otočcu započela edukacija o ekološkoj proizvodnjiU Otočcu započela edukacija o ekološkoj proizvodnjiU Otočcu započela edukacija o ekološkoj proizvodnjiU Otočcu započela edukacija o ekološkoj proizvodnjiU Otočcu započela edukacija o ekološkoj proizvodnji
Objavljeno: 15-12-2014

OTOČAC – Danas je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac započela edukacija u ekološkoj poljoprivredi. A sve to u sklopu projekta  Blagostanje  kroz  raznolikost:  poboljšanje  pristupa  tržištu  rada  ugroženih  skupina. Projekt se provodi na području Karlovačke, Ličko-senjske i Zadarske županije, sufinancira ga EU iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 156.866 eura, a Europska unija financira 148.547 eura, odnosno 95% ukupnih troškova projekta.

Nositelj projekta je Sveučilište u Zadru, a partneri su mu Hrvatski zavod za zapošljavanje – područni ured Zadar i Gospić, Razvojna agencija Ličko-senjske županije LIRA i Društvo za promicanje kulture življenja ZVONO UZ KUPU iz Karlovačke županije.

Cilj projekta je kroz edukaciju u ekološkoj poljoprivredi osnažiti polaznike edukacije kako bi se što bolje integrirali na tržište rada i postali pokretač razvoja u svojim sredinama. 

Tijekom ožujka i travnja 2014. godine na području Karlovačke, Ličko-senjske i Zadarske županije provela se informativna kampanja gdje su se svi sudionici upoznali s projektom i njegovim ciljevima. Informirano je preko 300 sudionika, a odabrano je 40 polaznika edukacije iz ciljnih skupina kojima se projekt obraća. To su dugotrajno nezaposleni (preko 5 godina), nezaposleni - pripadnici nacionalnih manjina i nezaposleni – osobe s invaliditetom.

U sklopu projekta Blagostanje kroz raznolikost za polaznike iz Ličko-senjske i Zadarske županije 15. prosinca 2014. godine započinje edukacija u ekološkoj poljoprivredi. U Ličko-senjskoj županiji edukacija će se održati u Otočcu, u prostorijama Hrvatske gospodarske komore, a u Zadarskoj županiji u Zadru, na Sveučilištu u Zadru. U Karlovačkoj županiji edukacija će započeti 7. siječnja 2015. godine.

Edukaciju će održati stručnjaci sa Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, a obuhvaća teoretski i praktični dio u trajanju od osam dana, nakon čega će se za sve polaznike organizirati studijsko putovanje kako bi se upoznali s dobrim primjerima iz prakse.

Paralelno sa edukacijom započet će i psiho-socijalno osnaživanje polaznika.

Među 40 polaznika edukacije odabrat će se 6 do 10 gospodarstava, koja će uz pomoć stručnjaka s Poljoprivrednog fakulteta iz Osijeka detaljno razraditi ideje, riješiti eventualne probleme i na taj način dodatno osnažiti vlastite kapacitete kako bi se još bolje integrirali na tržište rada.

Današnju edukaciju u Otočcu otvorila je Leonarda Lukin sa Sveučilišta u zadru, a prvo predavanje ima dipl. agronom Davorin Pamić s Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku. Narednih dana bit će održana i sva ostala predviđena predavanja.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!