O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Veliki uspjeh hrvatskih učenika na prirodoslovnoj olimpijadi

1/1
Veliki uspjeh hrvatskih učenika na prirodoslovnoj olimpijadi
Veliki uspjeh hrvatskih učenika na prirodoslovnoj olimpijadi
Objavljeno: 12-12-2014

Hrvatski srednjoškolci osvojili su srebrnu i dvije brončane medalje na 11. međunarodnoj prirodoslovnoj olimpijadi mladih, koja se od 2. do 11. prosinca održala u Mendozi u Argentini.

U hrvatsku ekipu su izabrani: Ilija Srpak, II. osnovna škola, Varaždin, Benyamin Taourirt, OŠ I. K. Sakcinskog, Ivanec, Vilim Lendvaj, OŠ Popovača, Popovača, Luka Banović, OŠ Fran Franković, Rijeka, Tomislav Brajković, OŠ Zrinskih i Frankopana, Otočac i Hrvoje Vraneš, OŠ Kralja Tomislava, Zagreb.

Ilija Srpak je osvojio srebrnu, a Vilim Lendvaj i Benyamin Taourirt brončane medalje dok su ostali učenici iz šesteročlane ekipe pokazali vrlo dobro znanje iz fizike, kemije i biologije, izvijestili su voditelji hrvatskih učenika na olimpijadu.

Međunarodna prirodoslovna olimpijada mladih (International Junior Science Olympiad – IJSO)) međunarodno je natjecanje učenika do 15 godina u znanju iz prirodoslovnih predmeta.

Na ovogodišnjoj olimpijadi sudjelovalo je 200 učenika iz 37 zemlja svijeta. Učenici su prvo rješavali test s trideset zadataka s višestrukim izborom, drugi dan tri teorijska zadatka i na kraju, treći dan dva eksperimentalna zadataka.

Učenike su na olimpijadu vodili Planinka Pećina i Krešo Zadro s Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

HINA

Podijeli novost na društvenim mrežama!