O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Branitelji iz Like u Zagrebu u koloni "Jedan križ, jedan život"

1/7
Branitelji iz Like u Zagrebu u koloni "Jedan križ, jedan život"
Branitelji iz Like u Zagrebu u koloni "Jedan križ, jedan život"Branitelji iz Like u Zagrebu u koloni "Jedan križ, jedan život"Branitelji iz Like u Zagrebu u koloni "Jedan križ, jedan život"Branitelji iz Like u Zagrebu u koloni "Jedan križ, jedan život"Branitelji iz Like u Zagrebu u koloni "Jedan križ, jedan život"Branitelji iz Like u Zagrebu u koloni "Jedan križ, jedan život"Branitelji iz Like u Zagrebu u koloni "Jedan križ, jedan život"
Objavljeno: 10-12-2014

Branitelji iz Like okupljeni u Stožer za obranu digniteta Domovinskog rata jutros su iz Gospića, Otočca, Korenice, Brinja, Senja krenuli u Zagreb. Oko dvije tisuće branitelja iz cijele RH okupilo je ponovno danas u Zagrebu. Branitelji su u mimohodu od Ministarstva branitelja, ispred kojega prosvjeduju od 20. listopada, došli do središnjeg gradskog trga odjeveni u crne majice na kojima je s prednje strane bijeli križ, a sa stražnje upitnik ( tko je slijedeći ). Predsjednik udruge 100-postotnih Hrvatski ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Đuro Glogoški poručio je da su 'branitelji stvarali hrvatsku državu i ako treba, mijenjat će ne samo odnos prema Domovinskom ratu i braniteljima već i one koji odlučuju o tim ljudima, one koji su trebali biti sposobni a ne podobni'.

Glogoški je potom pozvao sve na dostojanstveni mimohod nakon skupa na Trgu bana Jelačića i na zajedničku milenijsku fotografiju pred katedralom.  Na skupu je pročitana poruka hrvatskim braniteljima u kojoj stoji da se u Hrvatskoj godišnje zabilježi između 800 i 1000 samoubojstava, od čega 100 do 120 počine hrvatski branitelji. Prosječna životna dob branitelja samoubojice je 38 godina.

B.A.B.

Podijeli novost na društvenim mrežama!