O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

U Otočcu izabrano rukovodstvo Zajednice obiteljskog turizma na nacionalnoj razini

1/6
U Otočcu izabrano rukovodstvo Zajednice obiteljskog turizma na nacionalnoj razini
U Otočcu izabrano rukovodstvo Zajednice obiteljskog turizma na nacionalnoj raziniU Otočcu izabrano rukovodstvo Zajednice obiteljskog turizma na nacionalnoj raziniU Otočcu izabrano rukovodstvo Zajednice obiteljskog turizma na nacionalnoj raziniU Otočcu izabrano rukovodstvo Zajednice obiteljskog turizma na nacionalnoj raziniU Otočcu izabrano rukovodstvo Zajednice obiteljskog turizma na nacionalnoj raziniU Otočcu izabrano rukovodstvo Zajednice obiteljskog turizma na nacionalnoj razini
Objavljeno: 10-12-2014

OTOČAC - U Hrvatskoj gospodarskoj komori - Županijskoj komori Otočac protekle srijede održana je izborna plenarna sjednica Zajednice obiteljskog smještaja pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, dakle asocijaciji obiteljskog smještana na nacionalnoj razini.

Na izbornoj plenarnoj sjednici na mandat od četiri godine za predsjednika Zajednice izabran je Nedo Pinezić, Quanarius d.o.o., Krk, za zamjenicu predsjednika izabrana je Danijela Čavlović, Studio 92 d.o.o., Zagreb, dok je za poslovnog tajnika izabrana Lidija Mišćin iz Sektora za turizam HGK.

Predsjedništvo Zajednice naglasilo je potrebnim svakoj regiji pomoći uspostaviti sustav edukacija koji je samoodrživ, inovirati svoj sustav kvalitete ponude obiteljskog smještaja, te razvijati klubove predstavnika i klubove proizvoda komplementarnih obiteljskom smještaju radi potrebe umrežavanja članica i međuregionalne (županijske) razmjene znanja i iskustava.

Razmotren je i prihvaćen prijedlog izmjena i dopuna Poslovnika Zajednice, usklađenih sa Statutom HGK, te prijedlog promjene naziva u Zajednica obiteljskog turizma pri HGK, povezan s prijedlogom integriranja dosadašnje Zajednice ruralnog turizma u Zajednicu obiteljskog smještaja, čime će se još dodatno osnažiti model rješenja za bolji plasman proizvoda poljoprivrednih gospodarstava kroz turizam. Temelj postojanja i jednoj i drugoj zajednici je obiteljski posao i gostoprimstvo domaćina u odnosu prema gostu, uz očuvanje tradicije poslovanja, te izvornih vrijednosti prostora, gradnje, običaja i gastronomije, uvažavajući i suvremene trendove u razvoju turističke ponude i inoviranju proizvoda i usluga. Zajednica obiteljskog turizma pri HGK otvara vrata svim mikropoduzetnicima u turizmu koji se prirodno nadovezuju odnosno nadopunjuju na usluge smještaja, a proaktivni su u poduzetništvu i osmišljavanju novih proizvoda.

Direktorica Sektora za turizam Leila Krešić-Jurić predstavila je Plan rada Zajednice za 2015. godinu kroz pet glavnih područja kojima se unaprjeđuje i stručno pomaže rad Zajednice, s naglaskom na zakonskoj regulativi, uspostavljanju i stvaranju kvalitete proizvoda i usluga, promociji s naglaskom na internetskom povezivanju i online katalozima proizvoda, te umrežavanju članstva i edukaciji pri čemu je glavni projekt Zajednice obiteljskog turizma – Forum obiteljskog turizma 2015.

Također, na sjednici u Otočcu su već osnovanoj Sekciji Zajednice obiteljskog smještaja pri Županijskoj komori Otočac i formalno pridruženi predstavnici iznajmljivača obiteljskog smještaja Karlovačke županije, s područja Grada Slunja i Općine Rakovica. Ujedno je osnovana Sekcija Zajednice regije Lika-Karlovac pri Županijskoj komori Otočac. Za predstavnicu iznajmljivača u Sekciji pri Županijskoj komori Otočac izabrana je Dragana Franjković iz Selišta Drežničkog, Rakovica. Zaključeno je kako je najveći kapital rada u Zajednici i njenim sekcijama podijeliti iskustvo naših regija i izdvojiti dobre primjere pojedinaca iz prakse po aktualnim, dakako i zanimljivim temama.

HGK/M. K.

Podijeli novost na društvenim mrežama!