O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Prvi rođendan hitnog bolničkog prijema u Gospiću

1/4
Prvi rođendan hitnog bolničkog prijema u Gospiću
Prvi rođendan hitnog bolničkog prijema u GospićuPrvi rođendan hitnog bolničkog prijema u GospićuPrvi rođendan hitnog bolničkog prijema u GospićuPrvi rođendan hitnog bolničkog prijema u Gospiću
Objavljeno: 09-12-2014
Prošla je godina dana od svečanog otvorenja Objedinjenog hitnog bolničkog prijema (OBHP) Opće bolnice Gospić, a povodom proslave 1. rođendna u bolničkom hodniku na torti se palila rođendanska svjećica. Par riječi kazala je ravnateljica bolnice, dr.med.spec. pedijatar, mr. Sandra Čubelić.
 
Pohvalila je svoje medicinsko osoblje, ali se i požalila na nedostatak liječnika.
 
- Imali smo potrebu reći koliko smo puno radili kroz ovu godinu. Ovdje vidite ljude kojima je ovo svakodnevica, koji su ovdje tijekom 24 sata. Ono što nas je posebno ugodno iznenadilo je dobra oprema koju smo dobili od Ministarstva, a s druge strane zabrana zapošljavanja nam je bitno otežala život. Ovdje imamo četiri mlada liječnika zajedno sa šest sestara koji su ovdje stalno zaposleni. Bili su prva linija koja je obradila gotovo sve pacijente u primarnom kontaktu. Mislim da ja zaista respektabilno da smo za ovih 12 tisuća pacijenata imali potrebu za bolničkim liječenjem samo u 18 posto slučajeva, mislim da ipak ova 82 posto pacijenata je moglo dobiti pomoć i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti, kazala je ravnateljica.
 
Objasnila je kako su morali internom raspodjelom preraspodijeliti postojeće osoblje kako ono ne bi nedostajalo u OHBP-u.
- Sve naše osoblje ima viška sati, ali nitko se ne žali, svi smo ovdje da pomognemo pacijentu. Ali sigurno nam treba osoblja. Raspisan je i natječaj za specijalistu za OBHP međutim vrlo je slab interes, ne javlja se gotovo nitko, požalila se.
 
- Obilježavamo godinu dana zaista teškoga rada, respektabinog rada u Općoj bolnici Gospić. Zahvalila bih se svim svojim kolegama - liječnicima, sestrama, inžinjerima, anesteziološkom osoblju, a posebno bih istaknula i instrumentare koji također pokrivaju ovu službu, kazala je Čubelić. 
 
Prisjetila se i jedne anegdote kada joj se jedan gospodin požalio da se njegova unuka predetaljno obrađuje, da ne treba pacijenta tako detaljno gledati.
- Moram priznati da je to bila jedna od najdražih žalbi koju sam primila.
 
Kroz Objedinjeni hitni bolnički prijem (OHBP) prošlo je gotovo 12 tisuća pacijenata, a najveći broj njih su internistički pacijenti, zatim kirurški, a njih 150 ozlijeđeni su u prometnim nesrećama. Obrađeno je preko 2300 djece te gotovo 500 stranih državljana.
 
Iva Vidović Pocrnić
Podijeli novost na društvenim mrežama!