O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Zlatko Fumić: „Zadovoljan sam učinjenim u ovoj godini“

1/4
Zlatko Fumić: „Zadovoljan sam učinjenim u ovoj godini“
Zlatko Fumić: „Zadovoljan sam učinjenim u ovoj godini“Zlatko Fumić: „Zadovoljan sam učinjenim u ovoj godini“Zlatko Fumić: „Zadovoljan sam učinjenim u ovoj godini“Zlatko Fumić: „Zadovoljan sam učinjenim u ovoj godini“
Objavljeno: 09-12-2014

Na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Brinja proračun Općine Brinje rebalansom je podignut za 2,2 milijuna kuna. Općinski načelnik Zlatko Fumić kaže da su se vijećnici iznenadili sa povećanjem od dva milijuna kuna. Do tog je povećanja došlo jer smo uspjeli nabaviti komunalno vozilo i što smo uspjeli naplatiti od „Industrogradnje“ milijun kuna. Treba tu dodati i šumski doprinos koji je sa 400.000 kuna otišao na 700.000 kuna. U cjelini gledano zadovoljan sam sa ovom godinom, jer koliko primjećujem u većini općina moje kolege idu s proračunom dole, no mi smo s njim išli gore, kaže načelnik Fumić.

Po riječima načelnika Zlatka Fumića veliki dio financijskog „kolača“ odlazi na „socijalu“, gdje je iz dana u dan sve više potraživanja, no tu su i razvojni projekti, koji se kreću od 200 do 500 tisuća kuna. Puno je učinjeno na cestovnoj infrastrukturi, popravljanju ali i asfaltiranju, no tu treba izdvojiti i poslove sa vanjskom rasvjetom za što smo imali predviđenih 80.000 kn a mi smo rebalansom tu stavku podignuli na 250.000 kn. Općenito gledajući većina novca namijenjena je za infrastrukturu.

„Oko stotinjak je korisnika socijalnih programa gdje odlazi jako puna novca, moram kazati da je tu i nogometni klub „Sokolac“ kojemu se nekada iz proračuna izdvajalo i do 350.000 kn, zbog raznih okolnosti ove godine dobili su tek 120.000 kn, za naš KUD izdvajamo 40.000 kn, planinarima ide 30.000 kn, streličarima ide 10-tak tisuća kuna, tu su i dvije udruge iz Domovinskog rata kojima isto ide oko deset tisuća kuna“ – kazao je načelnik Fumić.

Načelnik Fumić naglašava da će pozornost dati razvoju turizma, u što spada očuvanje i vrednovanje kule „Frankopan“, svojevrsnog simbola općine. Seoski i lovni turizam također će činiti bazu turističkog razvoja, jer u Brinju djeluju četiri lovne udruge sa oko 200 lovaca. Upravo zbog toga osnovana je Turistička zajednica preko koje će se provoditi poslovi za čije će se poslovanje iz proračuna izdvojiti oko 60.000 kn. Problem je sa smještajnim kapacitetima, kaže načelnik Fumić, jer kako nemaju TZ nemaju ni pravih podataka. Ipak, raduje što su otvorena dva hotela „Lika“, „Viktorija“ a tu su i lovačke udruge koje imaju smještajne kapacitete, tako da kad se to objedini preko TZ zasigurno da će ponuda smještajnih kapaciteta biti zadovoljavajuća i kvalitetna, kaže načelnik Fumić.

Dražen Prša

Podijeli novost na društvenim mrežama!