O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Značajan novac za poslovnu infrastrukturu i poslovne usluge

1/1
Značajan novac za poslovnu infrastrukturu i poslovne usluge
Značajan novac za poslovnu infrastrukturu i poslovne usluge
Objavljeno: 08-12-2014

OTOČAC – Do kraja ove godine najavljeno da će biti objavljeni natječaji iz EU fondova. Tako je najavljen i natječaj za poduzetnike u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Jedan od tih programa je Podrška stvaranju napredne poslovne infrastrukture i povezanih naprednih poslovnih usluga koje se nude poduzetnicima, kao i poboljšanje kvalitete takvih infrastruktura i usluga, a radi se o cifri od čak 70 milijuna eura – doznali smo u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac.

Cilj ovog programa je poboljšanje kvalitete poslovne infrastrukture i naprednih poslovnih usluga kako bi se privukla ulaganja i stvarale mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta u malim i srednjim poduzećima.

Iz ovih sredstava podrazumijeva se ulaganje u postojeću i podrška stvaranju nove poslovne infrastrukture (npr. inkubatori, industrijski parkovi, industrijska područja i logistički centri) koja pruža odgovarajuće temelje za početak, rast i razvoj malog i srednjeg poduzetništva, zatim ulaganja u poboljšanje kvalitete postojeće poslovne infrastrukture s naglaskom na zadovoljavanje specifičnih potreba inovativnih malih i srednjih poduzeća, uključujući i start-up-ove.

Dakle, ova sredstva mogu koristiti i jedinice lokalne samouprave te druge asocijacije koje potiču i razvijaju inkubatore, industrijske parkove i sve druge logističke podrške, osobito poduzetnicima koji se tek odlučuju za ulazak u taj svijet poduzetništva. Naravno da iz toga nisu samim tim isključena mala i srednja poduzeća, dapače.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!