O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

20 milijuna eura za standardiziranje i certificiranje

1/1
20 milijuna eura za standardiziranje i certificiranje
20 milijuna eura za standardiziranje i certificiranje
Objavljeno: 07-12-2014

OTOČAC – Netom je u Zagrebu održana XVIII. nacionalna konferencija o gospodarstvu i poduzetništvu. Najavljeno je koji će natječaji biti objavljeni do kraja ove godine iz EU fondova.  

Tako je najavljen i natječaj za poduzetnike u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Jedan od tih programa je i Podrška poduzećima u ispunjavanju standarda i certificiranju proizvoda u svrhu povećanja konkurentnosti i pristupa međunarodnim tržištima, a radi se o cifri od čak 20 milijuna eura – doznali smo u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac.

Kada je u pitanju standardiziranje i certificiranje, sredstva će se moći koristiti za ulaganja u pripremu, uvođenje i certificiranje sustava upravljanja kvalitetom i normi, zatim za stjecanje prava uporabe znaka Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko, Tradicijski i umjetnički obrt i sličnih priznatih znakova kvalitete te na kraju za certificiranje proizvoda, odnosno potvrđivanje sukladnosti proizvoda s određenom normom ili specifikacijom. 

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!