O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Na natjecanje međunarodnog ranga iz Otočca u Argentinu

1/2
Na natjecanje međunarodnog ranga iz Otočca u Argentinu
Na natjecanje međunarodnog ranga iz Otočca u Argentinu Na natjecanje međunarodnog ranga iz Otočca u Argentinu
Objavljeno: 07-12-2014

I nebi to bila vijest da učenik iz Otočca nije otišao na natjecanje u Argentinu. Dakle, učenik O.Š. Zrinskih i Frankopana Otočac, lani  tj. školske 2013./2014.g.  Tomislav Brajković, zasluženo je osvojio 3. mjesto na Državnom natjecanju u znanju iz biologije ( mentor  Blaženka Orešković) , održanom u Šibeniku.

To je svakako velik uspjeh za našu osnovnu školu u Otočcu, ali i za naš grad. Stoga je ove  školske godine imao pravo testirati se za natjecanje međunarodnog ranga, te je i ušao među prvih šest.

Radi se o natjecanju iz biologije( gdje je opet pobrao najbolje rezultate!), kemije , fizike, matematike. Testiranje je odžano na Prirodoslovno- matematičkom fakultetu u Zagrebu. Osvojio je mjesto za natjecanje u Argentini  - IJSO          ( International  junior science olympiads ), u Mendozi  2. - 11.12.2014. godine., na koje je i otputovao.

Tomislav će svakako ponovno uspjeti, želimo mu sve najbolje. On je ove godine upisao XV. gimnaziju u Zagrebu, gdje ostvaruje i dalje fantastične rezultate.

I.B.

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!