O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Nove potpore za proizvodnju i turizam iz EU fondova

1/1
Nove potpore za proizvodnju i turizam iz EU fondova
Nove potpore za proizvodnju i turizam iz EU fondova
Objavljeno: 06-12-2014

OTOČAC – Nedavno je u Zagrebu održana XVIII. nacionalna konferencija o gospodarstvu i poduzetništvu. Najavljeno je koji će natječaji biti objavljeni do kraja ove godine iz EU fondova.  

Tako je najavljen i natječaj za poduzetnike u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. - 2020. Jedan od tih programa je i Program potpora za ulaganja u unapređenje postojećih tehnologija i razvoj novih proizvoda, procesa i /ili usluga, težak 197 milijuna eura. 

Iz ovoga programa potpore za proizvodnju je predviđeno 147 milijuna eura, dok je za turizam izdvojeno 50 milijuna eura – doznajemo u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac. 
 

Cilj ovoga programa je razvoj malog i srednjeg poduzetništva kroz početna ulaganja te razvoj novih kompetencija i stvaranje radnih mjesta.

Svrha mu je pokretanje proizvodnje novih (za tržište i/ili za tvrtku) dobara i usluga ili novih odnosno promijenjenih procesa i proširenja kapaciteta (potpore za materijalna ulaganja).

Za što se mogu koristiti ova sredstva? Za uvođenje novih i/ili proširenje postojećih proizvodnih procesa (tehnologije i organizacija), zatim za ulaganja u opremu za uvođenje novih i/ili proširenje postojećih proizvoda/usluga, za ulaganja u širenje poslovanja, poboljšanje učinkovitosti upravljanja i za ulaganja u razvoj novih i inovativnih turističkih proizvoda i/ili poboljšanje postojećih, koji doprinose razvoju turističkih destinacija.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!