O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Iz ERDF-a - 203 milijuna kuna

1/1
Iz ERDF-a - 203 milijuna kuna
Iz ERDF-a - 203 milijuna kuna
Objavljeno: 01-12-2014

OTOČAC - Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU najavilo je tri nova natječaja namijenjena malim i srednjim poduzećima u ukupnoj vrijednosti od 203 milijuna kuna. Riječ je o novom krugu natječaja iz Europskog fonda za regionalni razvoj (ERDF), koji bi trebali biti objavljeni do kraja ove godine, a najkasnije u siječnju 2015., doznali smo u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac.

Prvi natječaj odnosi se na ulaganja malih i srednjih poduzeća u unapređenje postojećih tehnologija i razvoj novih proizvoda, procesa i usluga, u sklopu kojeg će se financirati aktivnosti poput uvođenja novih proizvodnih procesa, širenja poslovanja i njegove učinkovitosti, prilagodbe standardima energetske učinkovitosti te razvoja inovativnih turističkih proizvoda.

Drugi najavljeni natječaj odnosi se na podršku poduzetnicima za ispunjavanje standarda i certificiranje proizvoda radi povećanja konkurentnosti i pristupa međunarodnim tržištima. U sklopu tog natječaja poduzetnici će moći aplicirati za potporu u području pripreme i uvođenja sustava upravljanja kvalitetom, uključujući i troškove prava uporabe različitih znakova kvalitete.

Posljednji najavljeni natječaj odnosi se na primjenu informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa s ciljem poticanja razvoja, rasta i konkurentnosti mikro, malih i srednjih poduzeća u slabije razvijenim područjima Hrvatske, u skladu s kategorijama indeksa razvijenosti.

 

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!