O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Bila je riječ o Zakonu o radu

1/6
Bila je riječ o Zakonu o radu
Bila je riječ o Zakonu o raduBila je riječ o Zakonu o raduBila je riječ o Zakonu o raduBila je riječ o Zakonu o raduBila je riječ o Zakonu o raduBila je riječ o Zakonu o radu
Objavljeno: 28-11-2014

OTOČAC – Jučer je u Hrvatskoj gospodarskoj komori – Županijskoj komori Otočac održan seminar na temu Zakona o radu. Seminar je organiziran u suradnji s Veleučilištem Nikola Tesla iz Gospića, a predavači su bili prof. dr. Marinko Učur i Dubravka Valčić Uzelac.

Iako je novi Zakon o radu stupio na snagu početkom kolovoza ove godine, a sjećamo se uz kakve je sve prijepore poslodavaca, sindikata i Vlade uopće donesen, iako se, eto, primjenjuje već skoro četiri mjeseca, iako je donio niz novina, naravno da još uvijek ima mjesta za pojašnjenje određenih instituta, odnosno da se pojavljuje niz nedoumica oko primjene zakona. Stoga je Županijska komora Otočac, na sugestiju pojedinih poslodavaca, organizirala ovaj seminar, s posebnim naglaskom na zasnivanje i prestanak radnog odnosa, odnosno na kaznene odredbe zakona.

Interes za ovaj seminar je bio više nego dobar. Kako je bio besplatan, pored poslodavaca, odnosno predstavnika trgovačkih društava bili su nazočni i predstavnici obrtničke scene, zatim pojedinih javnih, zdravstvenih i obrazovnih ustanova, svih oni koji su imali potrebu nešto više čuti, ali i pitati.

Od predviđenih uru i pol, seminar je potrajao čak dvije i pol ure, vjerojatno zato što je bio „interaktivan“. Potrajao bi on i duže, no prof. Učur je imao na Veleučilištu popodnevno predavanje pa se sve moralo prilagoditi tomu.

Na kraju je dan i prihvaćen prijedlog da se početkom sljedeće godine organizira seminar na temu Zakona o zaštiti na radu, zakonu čije je donošenje proljetos nekako prošlo u nevelikoj medijskoj pozornosti, ali koji je za svakog poslodavca, od trgovačkog društva do pojedinca koji se bavi nekim poslom i te kako „opasan“ zakon, barem što se tiče kaznenih odredaba i gdje inspekcije imaju mnogo posla, a poslodavci neugodnosti, odnosno kazni.

M. Kranjčević

Podijeli novost na društvenim mrežama!