O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Izrađen energetski certifikat za zgradu Ličko–senjske županije

1/3
Izrađen energetski certifikat za zgradu Ličko–senjske županije
Izrađen energetski certifikat za zgradu Ličko–senjske županijeIzrađen energetski certifikat za zgradu Ličko–senjske županijeIzrađen energetski certifikat za zgradu Ličko–senjske županije
Objavljeno: 26-11-2014

Zgrada u kojoj je sjedište Ličko – senjske županije nakon provedenog energetskog pregleda dobila je enegetski certifikat kojim je, sukladno zakonskoj regulativi svrstana u energetski razred D.

Izradu energetskog pregleda i javnog izlaganja energetskog certifikata koje je obavezno za zgrade javne namjene ili samostalne uporabne cjeline zgrada koje se koriste za javnu namjenu u zgradama mješovite namjene sufinancirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Tako je Ličko – senjskoj županiji putem natječaja za korištenje sredstva Fonda namjenjenog sufinanciranju energetskih pregleda sa ciljem javnog izlaganja energetskih certifikata po energetskim svojstvima zgrada u vlasništvu gradova i županija iz 2012. godine dodjeljeno 66,23% od ukupno potrebnih sredstava kojima se financirala izrada energetskog certifikata. 

Energetski certifikat je dokument koji predočuje energetska svojstva zgrade, a sadrži opće podatke o zgradi, energetski razred zgrade, podatke o osobi koja je izdala energetski certifikat, podatke o termotehničkim sustavima, klimatske podatke, podatke o potrebnoj energiji za referentne i stvarne klimatske podatke, objašnjenja tehničkih pojmova te popis primijenjenih propisa i normi. Za postojeće zgrade certifikat obvezno sadrži i prijedlog ekonomski opravdanih mjera za poboljšanje energetskih svojstava zgrade koje se temelje na prethodno provedenom energetskom pregledu građevine. Energetski razred nestambene zgrade ovisi o relativnoj godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje izraženoj u postotcima

Budući je zgrada Županije razvrstana u energetski razred D, evidentna je potreba provedbe dodatnih mjera energetske učinkovitosti radi podizanja energetskog razreda i ostvarenja energetskih ušteda.

LSŽ

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!