O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Grad Gospić s dva projekta na natječaj „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“

1/1
Grad Gospić s dva projekta na natječaj „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“
Grad Gospić s dva projekta na natječaj „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“
Objavljeno: 13-11-2014

„Znanjem i suradnjom do prepoznatljivog proizvoda„ naziv je projekta na kojem je Grad Gospić partner Veleučilištu „Nikola Tesla“ iz Gospića na natječaju „Obrazovanje za poduzetništvo i obrt“ raspisanog od strane Ministarstva rada i mirovinskog sustava.

Cilj projekta je poticanje poduzetničke kulture kroz jačanje suradnje poduzetnika koji se bave turističkom i ugostiteljskom djelatnošću i proizvođača lokalnih proizvoda u Lici. Osim navedenog povezivanja subjekata u gospodarstvu, projektne aktivnosti će također doprinijeti i snaženju svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja za jačanje konkurentnosti lokalnih gospodarskih subjekata. Sredstva za navedeni natječaj osiguravaju se iz Europskog socijalnog fonda.

Grad Gospić aktivno se priključio projektnom partnerstvu pri izradi i apliciranju projektne prijave na natječaj prepoznavši važnost povezivanja subjekata u gospodarstvu kao okosnice razvoja konkurentnije gastro-turističke ponude lokalnih ugostitelja i proizvođača, što predstavlja polazište za razvoj prepoznatljivog turističkog proizvoda ličkog kraja.

Osim toga, na spomenuti natječaj Grad Gospić se prijavio kao partner sa još jednom projektnom idejom, ovoga puta razrađenom u suradnji s Ličko-senjskom županijom, a radi se o promociji i obrazovanju o tradicijskim zanatima za budućnost. Naime, ovom prigodom Grad je nositelj aktivnosti kojima se oživljavaju tradicijski zanati na način da iskusni i vješti mentori prenose svoja znanja na srednjoškolce kojima tako stečena znanja i vještine mogu ubuduće koristiti kao temelj za samozapošljavanje.

Ove dvije projektne prijave predstavljaju samo jedan segment nastojanja Grada Gospića da se pozicionira kao eko-etno i gastro prepoznatljiva sredina u kojoj će tradicija zanatstva, obrtništva i poduzetništva temeljenog na znanju postati okosnica budućeg gospodarskog i turističkog razvoja.

G.G.

Podijeli novost na društvenim mrežama!