O nama   
Kontakt   
Oglašavanje   
Impresum   
Uvjeti korištenja   
Pošaljite nam vijest!
GlasLike.hr
Lika nekretnine
povratak

Brojne prometne nesreće

1/1
Brojne prometne nesreće
Brojne prometne nesreće
Objavljeno: 08-07-2024

GOSPIĆ - Na području Policijske uprave ličko-senjske tijekom proteklog vikenda evidentirano je 11 prometnih nesreća, u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene i jedna lakše ozlijeđena.
 
S materijalnom štetom je evidentirano sedam prometnih nesreća, a dogodile su se na području Gospića (3),  Novalje (3) i Otočca (1).
 
Evidentirana je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, a  dogodila se na području Senja.
 
Izdvajamo prometne nesreće u kojima su četiri osobe teško ozlijeđene, a dogodile su se:  

  • u subotu u 9:30 sati kod Majorije (Senjska draga) kada je 51-godišnji Riječanin upravljao motociklom te uslijed neprilagođene brzine izgubio nadzor udarivši automobila kojim je iz suprotnog  smjera upravljala 32-godišnja Karlovčanka, potom je motocikl udario i u osobni automobil kojim je iz suprotnog smjera upravljala 32-godišnja Slovenka. U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni 51-godišnji vozač motocikla i 53-godišnja putnica, te su zadržani na liječenju u KBC Rijeka; 
  • u subotu u 13:50 sati kod mjesta Ivanča (područje Senja), je 55-godišnji Nijemac upravljajući teretnim automobilom započeo pretjecanje,  a iz suprotnog smjera naišao motocikl kojim je upravljao 40-godišnji Jastrebarac pod utjecajem, alkohola (1,29 g/kg) gdje je došlo do udara motocikla u teretno vozilo.  Vozač motocikla je teško ozlijeđen i zadržan je na liječenju u KBC Rijeka;
  • u nedjelju u 10 sati, na autocesti na području Gospića, je 54-godišnja Slovenka upravljala osobnim automobilom te izgubila nadzor nad vozilom te prešla izvan kolnika, nakon čega su se vozilo i priključno vozilo prevrnulo. Vozačica je teško ozlijeđena i zadržana je u Općoj bolnici Gospić. 

Tijekom proteklog vikenda provedene su i preventivno-represivne akcije u prometu usmjerene na održavanje povoljnog stanja sigurnosti u cestovnom prometu, te sankcioniranja prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja i upravljanja pod utjecajem alkohola i droga

U tom razdoblju utvrđeno je 27 prekršaja prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 15 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 16 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa.

Najveća koncentracija alkohola prilikom kontrole vozača izmjerena je u subotu u Novalji kod 41-godišnjeg Slovenca (2,25 g/kg).

PU ličko-senjska

 

Podijeli novost na društvenim mrežama!
Novalja.coom